Eilisilta toi suomalaismaalivahti Antti Raannan mieleen upeita muistoja ja nosti pintaan hienoja tunteita.

Raumalaislähtöinen veskari palasi uuden seuransa Arizona Coyotesin kanssa entiseen kotihalliinsa, New Yorkin legendaariseen Madison Square Gardeniin.

Raanta, 28, pelasi kaksi edellistä kautta New York Rangersissa. Viime kesänä hän siirtyi pelaajakaupan yhteydessä Arizonaan.

Raanta myönsi, että paluu tuttuun ympäristöön tuntui mukavalta. Hän puhui asiasta Helsingin Uutisten tänään ensimmäisenä julkaisemassa haastattelussa. (Lue alkuperäinen juttu tästä.)

– Oli hienoa tavata vanhoja tuttuja, pelaajia ja hallin henkilökuntaa. Pääsi vähän fiilistelemään, Raanta sanoi HU:n jutussa.

Raannan riemua iloisista jälleennäkemisistä latisti vähän se, että hän ei ollut loukkaantumisen takia mukana Coyotesin kokoonpanossa.

– Siisti paikka tämä oli olla kaksi vuotta. Olisi ollut mukavampi, jos olisi päässyt pelaamaan, mutta mukavaa tämä oli näinkin, hän kommentoi.

– Nyt vaan odotetaan sitä päivää, että pääsen pelaamaan Rangersia vastaan. Siitä tuleekin sitten erilainen päivä.

Hienoimmaksi muistokseen New Yorkin -ajoiltaan Raanta nosti ensimmäisen ottelunsa Rangersin paidassa.

– Muistoja on paljon, mutta paras on ehkä Rangers-debyytti. Ensimmäinen peli Rangersin paidassa ja heti nollapeli San Jose Sharksia vastaan. Se on kyllä jäänyt mieleen, ja sitä muistelen hyvällä lämmöllä.

Rangers voitti Coyotesin maalein 5–2. Näin ollen Coyotes on yhä kymmenen ottelun jälkeen ilman voittoa. Joukkue on saanut vain yhden sarjapisteen – kauden ensimmäisestä ottelustaan, jossa Raanta pelasi hienosti ja jonka Coyotes hävisi jatkoajalla. Coyotes on tukevasti koko NHL:n hännillä.