OULU. Liigassa ykkösvitjojen ykkösvitjan voisi helposti nimetä pelkkien pisteiden perusteella.

Se olisi Kärppien Mikael Ruohomaan (6+10=16) johtama yhdistelmä, jossa laidoilla viilettävät pistepörssiykkönen Julius Junttila (4+21=25) ja maalipörssin ykkönen Charles Bertrand (13+8=21).

Lempinimeä tuhotriolle ei ole vielä keksitty. Kuvailuun liittyviä adjektiiveja sen sijaan riittää.

Pisteiden ohella vitjan otteista löytyy lukuisia syitä ylistyksille. Posketon itseluottamus näkyy lennokkuudessa, pelirohkeudessa ja hanakkuudessa.

– He ovat kylväneet tuhoa ja ovat hyviä pelaajia. Tämä Liiga tarvitsee tuollaisia kavereita ja tuollaisia onnistujia. Meillä on ollut omia onnistujia ja Kärpillä on ollut omiaan. Näin jääkiekon ystävänä täytyy sanoa, että onhan tuo hieno juttu. Tuollaisia tarinoita tarvitaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kehui avoimesti SuomiKiekko-sivustolle Kärppien ykkösnyrkkiä.

Alkaudella Ruohomaan johtama kolmikko pääsi yllättämään muutamia joukkueita. Ei enää.

Tällä hetkellä Junttila, Ruohomaa ja Bertrand on ympyröity isolla tussilla jokaisen joukkueen papereissa.

– Meidän tavoitteemme oli puolustaa tiiviisti pelin alla ja olla kärsivällisiä. Pyrittiin ottamaan tila pois, kun sille tuli paikka. Onnistuttiin siinä ihan hyvin ja pystyttiin antamaan kovaa painetta, minkä kautta päästiin myös riistoihin. Tulos on liian julma siihen nähden, miten hyvin onnistuimme taktisesti tänään, Tuokkola mietti KooKoon 0-5-tappion jälkeen.

– Yksilötaito tuli raa’asti esille. Kärpissä pistää silmään se, kuinka voimakkaasti he pystyvät kääntämään peliä jopa pitkillä etäisyyksillä. Silti he pystyvät pysymään kiekossa. En tiedä, kannattaako tässä alkaa ylistämään 18 pelin jälkeen, mutta fakta on se, että Kärpät on tällä hetkellä erittäin hyvä joukkue, Tuokkola kehui.

Tiistaina Kärpät näytti jälleen kerran, miten kovan vaatimustason se asettaa vastustajilleen illasta toiseen. Erittäin hyvä ei riitä. Ei koko joukkueen eikä varsinkaan ykkösketjun kohdalla.

– Jokaisella kentän osa-alueella pitää onnistua ihan 100-prosenttisesti. Sama juttu yksilöiden kohdalla. Ei me hirveästi siitä jääty. Mutta ei riitä. Otettiin haaste vastaan, kamppailtiin ja oltiin valmiina. Tänään ei voitu paremmalle mitään, Tuokkola levitteli käsiään.

Tuloksellisesti KooKoo oli pärjännyt varsin kelvollisesti viime kierrosten aikana. Oulussa oranssipaitojen suoritus ei ollut loppupeleissä mitenkään kovin kehno.

Ruohomaan (1+2), Bertrandin (1+1) ja Junttilan (0+2) vire oli vain yksinkertaisesti liikaa.

Kärppien päävalmentajalla Mikko Mannerilla ykkösketjun hehkuttaminen alkaa olla jo rutiinitehtävien joukossa.

– Hyvää johtajuutta tänään. Kiitos siitä, Manner napautti ytimekkäät kehut.

Mitäpä sitä liikoja värittelemään. Tulos puhuu jo itsessään tylyä kieltään.