Anaheim Ducksin hyökkääjällä Patrick Eavesillä on todettu harvinainen Guillain-Barren -oireyhtymä ja hänen jääkiekkouransa on Associated Press -uutistoimiston mukaan tauolla, kunnes hän toipuu kuntoon.

Viime viikosta lähtien tehohoidossa Californiassa Newport Beachin sairaalassa ollut Eaves sai diagnoosin sairaudestaan eilen.

Guillain-Barren -oireyhtymä on harvinainen kehon häiriö, jossa potilaan immuunijärjestelmä hyökkää hermoston lihasvoimaa säätelevään osaan.

Noin 80-90 prosenttia sairastuneista kuitenkin paranee täysin vuodessa. 5-10 prosentille voi jäädä taudista pysyvä vaikutus tai pahimmassa tapauksessa tauti voi olla tappava neljälle prosentille sen saaneista.

Eaves lähetti myöhään maanantaina terveisensä kiekkoväelle ja toivoo vielä palaavansa jäälle tuota pikaa.

– Haluan kiittää tohtoreita Robert Watkins Sr. ja Danny Benmoshea siitä, että he diagnosoivat tautini nopeasti. Kiitos kuuluu myös Ducksin seuran lääkäreille, jotka ennakoivat tilanteeseen nopeasti. Olen aloittanut palautumisen. Olen saanut erittäin paljon tukea kahden viime päivän aikana minulle tärkeimmiltä ihmisiltä, kuten perheeltäni, ystäviltäni ja joukkuetovereiltani. Haluan palautua täysin ja palata jäälle niin pian vain kuin mahdollista, Eaves kertoo Ducksin tiedotteessa.

Uuden kolmen vuoden mittaisen ja 9,45 miljoonan dollarin sopimuksen kesällä Ducksin kanssa tehnyt Eaves pyssytti huimat 32 maalia ja kasasi yhteensä 51 tehopistettä Ducksin ja Dallas Starsin paidoissa viime kaudella.