Yle haastatteli Ässien toimitusjohtajaa Eeva Perttulaa, joka on liigahistorian toinen nainen toimitusjohtajan paikalla.

Perttula myöntää, ettei edes tunne kaikkia jääkiekon sääntöjä. Mutta eipä hänen tarvitsekaan.

– Eikä minun ole olennaista tietääkään kaikkea. Ässillä on urheilujohtaja, jonka tehtävä on tietää kaikki jääkiekosta ja minun kaikesta muusta, etenkin taloudesta, Perttula sanoo Ylen artikkelissa.

Sen sijaan talouspuolella kauppatieteiden maisteri pelaa omilla vahvuuksillaan. Ässät on tehnyt kaksi vuotta putkeen tappiota, ja uusi toimitusjohtaja Perttula on tullut seuraan muuttamaan sitä kurssia.

– Olen toitottanut valinnastani saakka, että Ässät osakeyhtiön tulos ei saa olla riippuvainen joukkueen urheilullisesta menestyksestä. Tarvitaan tasainen tulonlähde, joka ei saa kolauksia edes joukkueen jäädessä kauas liigan kärkisijoista, Perttula linjaa.

Ässissä on ruvettu heti käärimään hihoja muun muassa henkilöstövuokrausbisneksen avulla.

Joukkueen kiekkopeleissä henkilökunta olutmyyjästä aina järjestysmiehiin saakka toimii nykyisin Pata Staff -nimisen yrityksen leivissä. Tavoitteena on myydä tätä, parin sadan osaajan tiimiä, myös muihin tapahtumiin. Porin Ässät ry ja HC Ässät Pori Oy omistavat molemmat yhtiöstä kolmanneksen.

Perttula haluaa ottelutapahtumien palvelevan myös paremmin lapsiperheitä.

– Meidän on tarjottava hallilla ravinteikasta ruokaa, jolla vanhemmat suostuvat ruokkimaan pesueensa. Kiekkoiltoina he voivat tulla suoraan hallille ja jättää kauppareissut ja kokkailut siltä illalta tekemättä. Pitää myös keksiä vaihtoehtoista tekemistä pelin ajaksi, sillä kaikki perheenjäsenet eivät välttämättä jaksa seurata koko peliä.

Hän itse ihmetteli sitä keskustelua, mikä syntyi hänen valinnastaan miesvaltaiselle alalle.

– Valinnan jälkeen kävi mielessä, onko Suomi edelleenkin tässä tilassa. Että kiinnostavinta on se, että olen nainen. Eikö kiinnostavampaa olisi kuitenkin ollut se, mitä uutta minulla on toimitusjohtajana antaa?