Tapio Laakso johdattaa viime kevään sensaatiojoukkue Ilvestä ensi kauteen omana itsenään. Hyökkääjän mukaan kapteenin roolin voi hoitaa monella tapaa.

– Voi olla niin monenlainen. Ehkä tärkeintä on, että olet oma itsesi ja sitä kautta johdat joukkoja ja näytät esimerkkiä. Ei siihen mitään yhtä strategiaa ole, minkälainen pitäisi olla, tupsukorvien kipparina kolmannen kauden aloittava hyökkääjä valaisi tiistaina Liigan avaustapahtumassa.

Nuori Ilves oli viime keväänä jopa häkellyttävän kovassa iskussa. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Ässät laulukuoroon laittanut tamperelaisjoukkue haastoi puolivälierissä Tapparan miehekkäästi.

Puolivälieräsarja huipentui vasta seitsemännessä koitoksessa, ja olipa Ilves jopa maalin päässä semifinaalipaikasta. Tappara kuitenkin voitti kuudennen taiston jatkoerässä, ja seitsemännen pelin rutiinilla.

Ilveksen leirissä tunnelma on yksiselitteisesti hyvä uuden kauden alla.

– Sain treenata kesän itsekseni. Nyt elokuu edettiin jätkien kanssa. Hyvä fiilis, meillä on nuori jengi, kiva katsoa, että jokainen haluaa kehittyä. Yhteisen asian eteen tehdään hommia, TPS-ajat mukaan luettuna neljännen kauden kapteenina aloittava rymättyläläislähtöinen Laakso kertasi.

Yhteensä kahdeksana kautena joko C:tä tai A:ta kantanut pelimies koki kesällä pienen loukkaantumisen. Mutta mikä on iskukyky nyt?

– Tosi hyvä alkaa olemaan. Olen valmis, kun pelit alkavat, hyökkääjä sanoi viitaten perjantaihin, jolloin Ilves hakee puolivälierien revanssia Tapparasta.