St. Louis Bluesin venäläistähti Vladimir Tarasenko on tehnyt NHL:ssä viimeisen kolmen vuoden aikana tehot 116+106=222 pelaamassaan 239 runkosarjan ottelussa.

Silti hän ei ole tyytyväinen.

– Ei, en ole tyytyväinen edelliseen kolmeen vuoteeni. Minulla on hyvät tilastot, mutta eivät tarpeeksi hyvät itselleni. Jos et halua olla paras, ei ole syytä pelata, hän täräyttää NHL.comin haastattelussa.

Sarjan valovoimaisimpiin pelaajiin kuuluva hyökkääjä on omien sanojensa mukaan harjoitellut täysin uudella tavalla kesän ajan ja on paremmassa fyysisessä kunnossa kuin koskaan. Isossa osassa on ollut uudistunut ruokavalio.

Tavoitteena on ollut tulla laihemmaksi ja nopeammaksi.

– Olen nostanut vähemmän painoja ja yrittänyt tehdä asioita tasapainon kanssa. Täytyy myös syödä oikein ja seurata oikeanlaista harjoitusohjelmaa. Tunnen oloni paremmaksi nyt, hän linjaa.

Myös päävalmentaja Mike Yeon mukaan Tarasenko on silminnähden hoikemmassa kunnossa, vaikka ei tiedä, kuinka paljon maalitykki on menettänyt painoa kesän aikana.

– Mielestäni tämä on vain osa hänen kypsymistään ja kasvua pelaajana. Hän on puhunut meille halustaan kasvattaa johtajuuttaan ja olemme nähneet sen hänestä. Hän haluaa viedä tämän joukkueen uudelle tasolle ja tietää, että hänen on johdettava edestä ja muu joukkue seuraa perässä. Hänellä oli hyvä kesä, Yeo kehuu.