Ura pahasti laskussa – jättiläismäinen Liiga-puolustaja siirtyy uuteen osoitteeseen

© Kuva: Ilari Isotalo

Sportissa viime kaudella pelannut puolustaja Markus Nordlund siirtyy testisopimuksella Saksan DEL-liigassa pelaavana Krefeld Penguinen riveihin.

32-vuotiaan Nordlundin ura on ollut kovassa laskussa viime vuosina, eikä 195-senttisen ja 96-kiloisen järkäleen viime kausi Liigassa vakuuttanut ollenkaan. Puolustajakolossi summasi 59 Liiga-ottelussa kolme maalia ja 16 tehopistettä, sekä miehen tehotilasto oli pakkasella -19.

– Markus pelasi loistavasti Sveitsissä, sekä Ruotsissa. Hänen viime kausi taas ei mennyt niin hyvin, joten halusimme kutsua hänet ensiksi harjoituksiin näytille, jotta saamme paremman kuvan hänestä, seuran urheilutoimenjohtaja Matthias Roos kertoo tiedotteessa.

Suomen mestaruuden TPS:ssä kauden 2009-10 päätteeksi voittanut Nordlund on pelannut yhteensä 432 Liiga-ottelua, joissa hirmuisesta lämäristä tunnettu pakki on summannut tehopisteet 48+105=153.

Nordlundin tehokkain vuosi tuli TPS:n paidassa kaudella 2010-11, jolloin hän takoi 55 kamppailussa 16 maalia ja 36 tehopistettä.