Turun Palloseura on tarrannut vahvasti lähes viimeiseen oljenkorteensa jatkopaikasta jääkiekon Mestarien liigassa.

Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt TPS voitti torstaina SC Bernin 3–1, ja parhaillaan käynnissä olevassa ottelussa turkulaiset johtavat Tshekin Mountfield HK:ta kahden erän jälkeen maalein 2–0. TPS:n on lähes pakko voittaa tämäkin ottelu säilyttääkseen mahdollisuutensa jatkopaikkaan.

Ottelun maalihanat avattiin toisessa erässä todellisella kaunokaisella. TPS:n juonikas sentteri Ilari Filppula toi kiekon vauhdilla yli hyökkäyssiniviivan, antoi jalkojensa välistä jättösyötön perässään luistelleelle Jasper Lindstenille ja luikerteli laukaisupaikkaan. Lindsten passasi oivallisesti, ja Filppula täräytti kovan onetimerin näyttävästi ylähyllylle.

Myös Tepsin toinen maali oli komea. Puolustaja Teemu Väyrynen lämäsi suoraan Jani Forsströmin poikittaissyötöstä sydämensä kyllyydestä ohi Mountfieldin maalivahdin Jakub Sedláčekin.

Ottelun kolmas erä alkaa näillä hetkillä.