Columbus Blue Jacketsin riveissä suomalaiskaksikkoa Markus Nutivaaraa ja Markus Hännikäistä on huhuttu jopa AHL:n puolelle viime päivien aikana.

The Athleticin toimittajan Aaron Portzlinen mukaan Nutivaara on valahtanut Blue Jacketsin puolustajien hierarkiassa niin alas, että hän on kovan farmiuhan alla.

Hännikäinen taas ehti harjoitella useamman päivän ajan Blue Jacketsin toisen ryhmän mukana, mikä kertoi viestiä siitä, ettei hän olisi välttämättä NHL-kuvioissa mukana.

Molemmilta nähtiin kuitenkin onnistumia erittäin tärkeässä näyttöpaikassa.

Harjoitusottelussa St. Louis Bluesia vastaan molemmat kun heiluttivat maaliverkkoja.

Hännikäinen täräytti Blue Jacketsin 2-0-maalin, Nutivaara taas napautti 3-0-osuman.

– Tämä on ammattilaisliiga ja paineita pitää pystyä käsittelemään. Minun oli pakko parantaa suorituksiani ja mielestäni tein niin, Hännikäinen totesi Blue Jacketsin verkkosivujen mukaan.

Myös Nutivaara pääsi iloitsemaan.

– Oli tärkeää saada onnistumisia alle. En ole vieläkään 100-prosenttisen tyytyväinen otteisiini. Edessä on töitä muun muassa erinäköisten pienien asioiden kanssa ja siinä, että kiekon kanssa pystyy tekemään fiksumpia ratkaisuja. Nuo kuitenkin tulevat pelituntuman myötä. Oli kuitenkin mukava päästä maalaamaan, Nutivaara iloitsi.

Blue Jackets on pian isojen päätösten edessä, kun seurassa rukataan NHL-kokoonpano kasaan. Tällöin myös Hännikäisen ja Nutivaaran tilanne on tapetilla.

– Tämä antoi entistä selkeämmän kuvan sille prosessille, minkä keskellä olemme tällä hetkellä. Ainakin sen suhteen, miten aiomme lähteä kauteen, Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella sanoi.

– Mielestäni meillä on varsin hyvä idea siitä, mitä aiomme tehdä. Käymme seuraavaksi keskusteluja eri pelaajien kanssa, Tortorella taustoitti.