Montreal Canadiensin nuorelta tähtihyökkääjältä Jonathan Drouinilta tiedusteltiin mielipiteitä NHL:n parhaista keskushyökkääjistä.

Sentterin pelipaikkaan Montrealissa totutteleva Drouin antoi huimat kehut samassa divisioonassa pelaavalle Florida Panthersin suomalaissentterille Aleksander Barkoville.

– Tämä kaveri on unohdetaan aina. Hän pelaa Floridassa, eikä ihmiset puhu hänestä tarpeeksi. Katsokaa hänen tilastoja ja kuinka hän pelaa. Hän on iso poika, joka pelaa vahvasti kulmissa, Drouin ylistää Barkovia Sportsnetin haastattelussa.

Drouin varattiin Tampa Bay Lightningiin kesän 2013 varaustilaisuudessa kolmantena, joka on vain yhden vuoron Barkovia myöhemmin.

Kanadalaisnuorukainen nostaa Barkovin pelissä erityisesti esille äärimmäisen kovan taitotason, mikä näkyy erityisesti 22-vuotiaan suomalaisen maagisissa rangaistuslaukauksissa.

– Kun katsot hänen rangaistuslaukauksia ja näet kuinka sairaat hänen kädet ovat. Hän on taitotasoltaan Jack Eichelin ja Connor McDavidin tasolla, Drouin heittää.