Chicago Blackhawks on tehnyt testisopimuksen puolustaja Cody Fransonin kanssa, New York Timesin toimittaja Dhiren Mahiban kertoo Twitter-tilillään.

30-vuotias Franson on pelannut viimeiset kaksi kautta suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen joukkuetoverina Buffalo Sabresissa.

196-senttinen ja 102-kiloinen puolustajamörkö teki viime kaudella pelaamassaan 68 ottelussa kolme maalia ja 19 tehopistettä.

Nashville Predatorsin kolmannella kierroksella (79.) varattu Franson on pelannut NHL:ssä yhteensä 527 ottelua, joissa hän on summannut tehopisteet 42+163=205.

Fransonin saapuminen Blackhawksiin saattaa tarkoittaa seuran farmijoukkueessa Rockford IcoHogseissa pelaavalle suomalaispuolustajalle Ville Pokalle huonoja uutisia. Blackhawksilla on Fransonin tulon jälkeen yhteensä kahdeksan NHL-tason puolustajaa, joten Pokan mahdollisuudet päästä NHL:n puolelle heikkenivät merkittävästi.

23-vuotias Pokka pelasi viime kaudella AHL:ssä 76 ottelua, joissa nuori puolustajalupaus teki kuusi maalia ja 30 tehopistettä. World Cupissa Leijonia edustaneen Pokan tehotilasto oli viime sesongilla surkea -25.

Dhiren Mahiban

@dcmahiban
Cody Franson has signed a PTO with the #Blackhawks, I’m told.