Kolminkertainen Stanley Cup -mestari ja urallaan yhteensä yli 400 pistettä takonut Kris Letang on noussut yhdeksi NHL:n parhaista pakeista. Viime kausina tehotilastossa tasaisesti plussan puolelle jäänyt kanadalainen on taidoistaan huolimatta ristiriitainen pelaaja.

Viime kaudella hän pelasi tasan puolet runkosarjan peleistä. Kausina 2012-14 vyölle puolestaan kertyi ainoastaan 72 peliä.

Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan on kiinnittänyt tähän huomiota.

– Saattaa olla, että yritämme muuttaa ”Tangerin” pelitapaa, Sullivan sanoi NBC Sportsin mukaan.

Loukkaantumiset ovat vaivanneet tähtipakkia. Esimerkiksi tammikuussa häntä sattui kiekontavoittelutilanteessa, lisäksi myös pudotuspelit jäivät väliin kokonaan.

– Haluamme, että hän tekee pelistä yksinkertaista eikä laita itseään haavoittaviin tilanteisiin. Hän on urhea ja rohkea poika. Se on osa sitä, miksi hän on hyvä.

Sullivan toivoo, että kokemus sekä lukuisat keskustelut puolustajien kehitysvalmentajan Sergei Gonthsarin kanssa muuttaisivat ääntä kellossa.

– Yritämme auttaa häntä tunnistamaan nämä tilanteet, päävalmentaja mietti viitaten riskialttiisiin vääntöihin.

Viime kevät oli pakille taatusti pettymys, vaikka Pensille mestaruus tulikin. Mieheltä jäi väliin siis koko pudotuspelien draaman kaari.

– Toivon, että pudotuspelien missaaminen ja Gontsharin kanssa vietetty aika antavat hänelle toisenlaisen näkökulman siihen, kuinka hän näkee peliä. Haluamme pitää häntä jäällä niin usein kuin voimme.