Pittsburgh Penguinsin tähtipuolustaja Kris Letang loukkaantui avauserässä yön ottelussa Detroit Red Wingsia vastaan.

Letang kerkesi pelata ottelussa vain kaksi minuuttia ja kuusi sekuntia, kunnes polvivamma pakoitti hänet lopettamaan ottelun kesken. Kanadalaispuolustaja teki ottelun 1-0-avausmaalin, kun peliä oli pelattu vain 27 sekuntia.

Letang loukkaantui kiekontavoittelutilanteessa Detroit-hyökkääjä Thomas Vanekia vastaan. Letang nähtiin ottelun jälkeen kävellen linkuttaen vasenta jalkaansa. Pittsburgh tiedottaa maanantaina lisää tietoa vamman vakavuudesta. Letangin joukkuetoverit olivat huolissaan ottelun jälkeen.

– Hän on niin tärkeä pelaaja meille. Tietenkin se on iso huolenaihe. Hän on yksi meidän kärkipelaajiamme. Toivottavasti hän on OK, kommentoi kokenut Penguins-hyökkääjä Matt Cullen Pittsburgh Post Gazette-lehdelle.

Loukkaantuminen on Montrealissa syntynyneelle puolustajalle jo kauden kolmas. Letang oli alavartalovamman takia loukkaantuneena seitsemän ottelua kauden alussa. Toinen loukkaantuminen tuli ylävartaloon, jonka takia Letang oli viisi ottelua sivussa.

Letang on tehnyt tällä kaudella pelaamassaan 30 ottelussaan 4 maalia ja 19 syöttöpistettä. Pittsburghin tehoikkaimman puolustajan viittaa kantaa kuitenkin kaikkien yllätykseksi sensaatiomaista kautta pelaava Justin Schultz. Vaikka Letangin loukkaantumiset ovat avanneet 26 tehopistettä iskeneelle Schultzille väliaikaisen paikan joukkueen ykköspuolustajana, pitää hän joukkuetoverinsa loukkaantumista huolestuttavana.

– Tämä on ehdottomasti huolen aihe. Hän on meidän parhaita pelaajiamme. Toivottavasti hän on kunnossa ja pääsee takaisin pian, kommentoi Schultz.

Myös Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan on huolissaan tähtipelaajansa uusimmasta loukkaantumisesta.

– Häntä vaikea korvata. Hän on meidän kärkipuolustajamme, kommentoi päävalmentaja Sullivan.

Sullivan uskoo joukkueen silti pärjäävän mahdollisesta tähtipelaajansa loukkaantumisesta huolimatta.

– Me olemme tehneet sen ennenkin. Hän on ollut loukkaantuneena aikasemminkin. Meillä on taitavaa porukkaa. Se ei ole vain yhdestä kaverista kiinni. Ei mennä kuitenkaan asioiden edelle. Näemme sitten, kun tiedämme hänen loukkaantumisestaan enemmän.