Muun muassa viime syksyn World Cup -turnauksessa Suomen takalinjoilla viilettänyt Ville Pokka odottelee yhä NHL-debyyttiään.

Pokka, 23, on pelannut viimeisten kolmen kauden ajan AHL:ssä Rockford IceHogsin riveissä.

Varsinkin viime kaudella Pokan otteet jättivät ilmoille kysymysmerkkejä.

The Athleticin toimittajan Scott Powersin jutussa Pokka toi ilmi sen, että vuoden takainen kesä meni lähinnä polvivammasta toipuessa.

Se taas johti siihen, että valmistautuminen uutta kautta varten jäi vajavaiseksi. Siitä seuraus oli se, että suomalaispuolustajan kausi oli täynnä vaikeuksia.

– Mielestäni Pokan kohdalla tärkeää on se, että hän puhdistaa päänsä ja kääntää katseensa uusiin mahdollisuuksiin. Vaikka viime vuosien jälkeen hän voisi olla turhautunut, niin nyt kaikki pitää aloittaa taas puhtaalta pöydältä. Tyylillä ”aion mennä ja aion napata paikan tänä vuonna. En aio vain toivoa, että niin käy. Aion mennä ja pelata niin hyvin ettei Chicagolle jää mitään muuta vaihtoehtoa. Heidän on pakko laittaa minut kokoonpanoon ja heidän on pakko pitää minut ylhäällä. Antaa minulle lisää peliaikaa, Blackhawksin läheisyydeltä tullut lähde pohti Pokan tilannettta Powersille.

– Kyse ei ole niinkään siitä, että hänen pitäisi tehdä jotain toisin fyysisellä saralla. Mielestäni kyse on vain siitä, että hän saa itseluottamuksensa takaisin. Hänellä on kaikki taidot sitä varten, että hänestä voi tulla NHL-pakki. Hänen pitää vain mennä ja kasata palapeli kokoon, lähde jatkoi.

Powersin mukaan Pokan kohdalla kehityskohteet ovat liittyneet luisteluun ja omaan pään puolustamiseen.

– Kolmen viimeisimmän kauden aikana hän on näyttänyt sen, että hän pystyy siirtämään ja kuskaamaan kiekkoa. Hän pystyy olemaan aktiivinen hyökkäyspäässä. Ongelmat liittyvät enemmän puolustamiseen, Powers analysoi.

– Tiedän sen, että minun pitää parantaa puolustuspelaamista. Hyökkäyspeli on siellä. Tärkein juttu on se, että löytää tasapainon noiden välille. Pitää pystyä osallistumaan hyökkäyspeliin, mutta samalla pitää olla aktiivinen myös omalla alueella, Pokka itse mietti.

Blackhawksin päävalmentaja Joel Quenneville nosti Pokan esille alkuviikon harjoitusten yhteydessä.

– Puolustuspelissä olennaista on luotettavuus. Haluamme puolustajien osallistuvan hyökkäyspeliin liikkumalla, nopealla kiekon siirtelyllä ja sillä, että he ylipäätänsä liittyvät mukaan hyökkäyksiin. Mielestäni hän on mennyt parempaan suuntaan, Quenneville sanoi.

Powersin mukaan Pokka on tällä hetkellä tiukan tilanteen keskellä.

– Quenneville on puhunut Connor Murphystä, Brent Seabrookista ja Jan Ruttasta oikeakätisten puolustajien osalta leirin aikana, ikään kuin pakkojen suhteen. Cody Franson, samaan tapaan oikealta ampuva puolustaja, on myös todennäköisesti hänen (Pokan) edellä.

Näin Pokalta tarvitaankin kovia näyttöjä harjoituspeleissä.

– Ainoa juttu mihin itse voin vaikuttaa, on se, että miten pelaan ja millaisella asenteeella tulen joka päivä hallille. Uskoisin, että olen aika positiivinen persoona kaikkialla. Minulle ei tuota vaikeuksia pysyä positiivisena ja katsoa asioiden hyviä puolia.

– Ainoa tavoitteeni on murtautua joukkueeseen. Keskityn vain siihen, Pokka puhui NHL-paikkaan liittyen.