Kuten SuomiKiekko aiemmin kirjoitti, Patrik Laineen laukaus hämmästyttää Jetsin leirissä. NHL:n debyyttikaudellaan peräti 36 maalia iskenyt suomalainen kuitenkin pitää jalat maassa, vaikka joukkueen leirissä lupaus kehuja kerääkin.

– Luulen, että kaikki odottavat minun tekevän kolme maalia joka ilta. Mutta se ei ole todellisuutta, Laine toppuuttelee Winnipeg Sunin haastattelussa.

Suomalainen joukkueineen hakee alkavalla kaudella pudotuspelipaikkaa. Kovien odotusten kohteena oleva suomalaishyökkääjä näkeekin, että ”oikeiden asioiden” kautta syntyy maaleja ja sitä kautta joukkuetta eteenpäin vievää tulosta.

– Tehtäväni on auttaa joukkuetta voittamaan. Minun on tehtävä oikeita asioita jäällä, maalit tulevat jossain vaiheessa, suomalainen järkeilee.

NHL-uransa avauskaudella maajoukkuepelit mukaan lukien yhteensä 82 ottelua pelannut suomalaistähti sai kesällä levätä. Tappara-kasvatti jätti esimerkiksi toukokuun MM-kisat väliin, ja nyt Laine tuntee olonsa hyväksi.

– Mennyt vuosi oli pitkä vuosi minulle, joten oli mukavaa saada tauko, hyvä, pitkä kesä. Nyt tuntuu aika hyvältä, joten katsotaan, mitä tapahtuu jäällä.