Nähdäänkö NHL:ssä muutaman vuoden päästä 32 eri seuraa?

Tämä on hyvinkin mahdollista.

Tuoreimmassa laajennusprosessissa NHL hyväksyi mukaan yhden uuden seuran, kun Vegas Golden Knightsin hakemus hyväksyttiin.

Golden Knights aloittaa oman NHL-taipaleensa tänä syksynä. Tämän jälkeen sarjassa on mukana 31 seuraa.

Laajennusprosessissa yhtenä vaihtoehtona pidettiin Seattlea, jonka yritykset kariutuivat siihen, ettei kaupungissa ollut NHL:n mittapuun mukaan sopivia olosuhteita.

Kohta on.

Kaupungissa sijaitsevaa KeyArenaa aiotaan remontoida 600 miljoonan dollarin edestä niin, että uudistunut pyhättö täyttää modernin areenan vaatimukset.

Oak View Group -niminen sijoittajaryhmä on viemässä remontointisuunnitelmat Seattlen kaupungin käsittelyyn jo tällä viikolla. Hankkeelle voidaan antaa lopullinen hyväksyntä joulukuun korvilla.

– Voin vahvistaa sen, että Seattlesta on osoitettu voimakasta kiinnostusta. Aiomme seurata tarkasti tilannetta, NHL:n varakomissaari Bill Daly sanoi The Hockey Newsin mukaan.

Kaupunkiin kaavaillaan sekä uutta NHL-seuraa että myös uutta NBA-seuraa.

Seattlen mukaan liittyminen ratkoisi myös NHL:n nykyisen ongelman. Tällä hetkellä läntisessä konferenssissa on vain 15 joukkuetta, kun taas itäisessä konferenssissa on mukana 16 joukkuetta.

NHL-hankkeen nokkamies on Tim Leiweke, joka on toiminut aiemmin Toronto Maple Leafsin taustajoukoissa. Tällä hetkellä Leiweke toimii Anschutz Entertainment Groupin toimitusjohtajana. Kyseinen yhtiö omistaa NHL-seura Los Angeles Kingsin.

Leiweken joukkoihin on yhdistetty muun muassa sijoittajaa David Bondermania, jonka omaisuus on Forbesin mukaan peräti 2,6 miljardia dollaria. Myös Hollywood-ohjaajan Jerry Bruckheimerin nimi on pyörinyt esillä.

The Hockey Newsin toimittaja Ken Campbell toi esille myös varsin mielenkiintoisen tiedon.

– Ilmoilla on ollut viestejä siitä, että NHL pyytäisi 650 miljoonan dollarin liittymismaksua tällä kertaa, Campbell kertoi.

Vegasin sijoittajaryhmä maksoi NHL:lle 500 miljoonaa dollaria tuoreimman laajennusproessin yhteydessä.

– Tuo jos joku luo aivan uudenlaista säpinää NHL:n ympärille muutaman seuraavan vuoden sisällä. Sijoittajaryhmä OVG on ollut hyvin aggressiivinen suunnitelmiensa kanssa ja he ovat väläytelleet jopa sitä, että Seattlessa pelattaisiin NHL-kiekkoa kaudella 2020-21. Mikä sitten on mielenkiintoista? Se, että NHL:llä ja pelaajayhdistyksellä NHLPA:lla on mahdollisuus purkaa optio nykyisestä työehtosopimuksesta vuonna 2019. Tämä johtaisi siihen, että työehtosopimus olisi katkolla juuri kauden 2020-21 alla. Uuden seuran mukaan tuominen voisi luoda aivan uudenlaista motivaatiota molempien osapuolten välille, jotta mahdollinen työsulku voitaisiin välttää. NHL:n silmissä pyörisi 650 miljoonan dollarin lisätulot ja pelaajille tarjolla olisi 23 uutta työpaikkaa sekä lisäosuudet, joita laajennusjoukkue toisi tulopuolelle, Campbell pyörittelee.