NHL-seura Columbus Blue Jacketsin suomalaispelaajat ovat tällä hetkellä puun ja kuoren välissä.

Maalivahtiosaastolla Joonas Korpisalo on selkeästi kakkosvahdin roolissa venäläistähti Sergei Bobrovskin takana.

Hyökkäyksessä Markus Hännikäisen tilanne näyttää uhkaavalta, ja kaiken kukkuraksi Markus Nutivaara on kokemassa yllättävän kohtalon.

Edelliskesänä Pohjois-Amerikkaan matkannut Nutivaara lunasti hieman yllättäen itselleen NHL-paikan heti viime kauden alkuvaiheilla. 23-vuotias puolustaja keräsi myös paljon kehuja otteillaan.

Nyt tilanne on toinen.

The Athleticin toimittajan Aaron Portzlinen mukaan Nutivaara on valahtanut Blue Jacketsin puolustajien hiearkiassa jo kahdeksannelle sijalle.

– Olen nostanut Scott Harringonin nyt seitsemännelle paikalle. Hän on näyttänyt hyvältä harjoitusleirillä ja hänellä on yhden suunnan sopimus, minkä myötä hänellä on etulyöntiasema Nutivaaraan nähden. Se on aika katkera pala Nutivaaralle, mikäli hänet lähetettäisiin AHL:ään yli 60 NHL-pelin tulokaskauden jälkeen, Portzline miettii.

Blue Jacketsin harjoitusleirillä Nutivaara on ollut vasta neljännessä pakkiparissa, kun kaikki NHL-nimet ovat olleet mukana samassa ryhmässä. Muun muassa ruotsalaispuolustaja Gabriel Carlsson on mennyt hänen edelleen. Portzline kaavailee Carlssonia kuuden kärkipakin joukkoon.

– Nutivaara voidaan lähettää farmiin niin, ettei häntä tarvitse laittaa siirtolistalle eli waiverseihin. Tilanne muuttuu sen jälkeen, kun Nutivaara pelaa vielä kaksi NHL-ottelua, Portzline käy läpi, jatkaen:

– Tällä hetkellä voi helposti nähdä sen, että Nutivaara laitetaan AHL:ään Clevelandiin, kun kausi alkaa. Tällöin hänen ei tarvitse istuskella katsomossa Columbuksessa.