Dallas Starsin suomalaisvahdin Kari Lehtosen nykyinen 5,9 miljoonan dollarin vuosipalkan sopimus päättyy tähän kauteen, ja puheet miehen tulevaisuudesta Stars-paidassa on aloitettu jo hyvissä ajoin.

33-vuotias Lehtonen pelasi viime kaudella NHL:ssä 59 ottelua, joissa kokenut suomalainen torjui heikolla prosentilla 90,2.

Stars hommasi täksi kaudeksi maalilleen tähtivahti Ben Bishopin, joten Lehtosen rooliksi joukkueen maalilla jää kakkosveskarin virka.

Dallasin paikallislehden SportsDayn toimittaja Mike Heika ei usko, että kovapalkkaista Lehtosta kaupataan ennen kauden päättymistä.

– Hänen kauppaamisensa olisi todella vaikeaa, koska hän tienaa yli viisi miljoonaa dollaria kaudessa. Enkä edes usko, että Stars haluaa kaupata hänet, Heika kertoo.

– Hän on minun mielestäni sellainen persoona, joka haluaa olla mukana voittavassa joukkueessa ja hän tykkää olla täällä. Hän on vielä todella taitava maalivahti, joka tuo syvyyttä, jos Bishop loukkaantuu, toimittaja jatkaa.

Heika uskoo, että Stars haluaa pitää Lehtosen joukkueessa vielä tulevaisuudessa, mutta miehen karsealle palkkakuitille täytyy tehdä iso muutos.

– Starsilla ei ole montaa maalivahtia valmiina NHL-tasolle, joten Lehtosen pitäminen on melko tärkeää. Uskon, että Kari toimii tällä kaudella hyvin kakkosvahtina, ja sen jälkeen hän allekirjoittaa paljon halvemman sopimuksen, Heika sanoo.