OULU. Ikäluokkansa kovimpiin suomalaislupauksiin lukeutuva Rasmus Kupari sai maalihanat auki liigakaukaloissa torstain kierroksella.

17-vuotias Kärppien hyökkääjä karkasi läpiajoon jo SaiPa-ottelun toisella minuutilla.

Kupari sai kiekon hyökkäyssiniviivalle, minkä jälkeen hän pääsi karkaamaan läpiajoon. Kiekko varmasti sisään ja kädet kohti kattoa.

– Se oli aika lentävä startti. Muutenkin hän pelasi fiksusti, teki paljon viisaita valintoja. Hyvä suoritus – todella tyytyväinen voi olla, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner totesi Kuparin otteista SuomiKiekko-sivustolle.

Kuparin viimeistelystä paistoi läpi kova päättäväisyys.

– Se tilanne tuli nopeasti eteen. Pääsin pakkien välistä läpiajoon, eikä siinä ollut kauheasti aikaa miettiä. Yritin vain laukoa, ja siihen patjan päälle oli hyvä sijoittaa, nuori hyökkääjä kertasi ikimuistoista osumaa.

Kärppien puolustuksesta Mikko Niemelä kävi keräämässä kiekon talteen.

Minne ajattelit sijoittaa sen?

– Varmaan johonkin omaan lokeroon, tai itse asiassa varmaan Kotkaan, missä perhe asuu. Sinne muiden palkintojen sekaan, Kupari hymähti.

– Olihan se hieno hetki. Koitin vain ottaa kaiken ilon irti. Nopeasti tuli ja nopeasti meni, mutta hieno fiilis siitä syntyi.

Torstain SaiPa-ottelussa Kupari oli nostettu Kärppien toiseen kärkiketjuun mukaan. Tämä oli palkinto aiemmista otteista.

– Viikonloppuna Hämeenlinnassa hän oli jo kiekollisesti selvästi näkyvämpi. Siellä oli sellaista vahvaa kiekossa pysymistä, ja hän toi omaa luisteluvoimaansa esille. Sitä kautta hän ansaitsi paikkansa, Kärppien päävalmentaja Manner taustoitti.

– Nyt hän sitten pystyi tuomaan tehoja, mitä myös odotettiin. Hän kuitenkin paikkasi (Ville) Leskistä, joka on tehnyt tehoja. Nyt niitä tuli myös häneltä, kärppäluotsi jatkoi.

Ylistyssanat ja kehut kertoivat viestiä siitä, että Kärppien valmennus piti näkemästään.

– Antaa jatkaa tuossa sitten, Manner totesi Kuparin roolista kärkiketjuissa.