OULU. Torstaina Kärppien riveissä nähtiin odotettu debyytti, kun huippulupaava Rasmus Kupari asteli ensimmäistä kertaa liigajäille.

Kupari, 17, otti paikkansa Kärppien kolmosketjun laidalta Nicklas Lasun ja Jyri Junnilan viereltä.

Varsinkin ottelun alkuhetkillä Kupari väläytteli osaamistaan. Liukas liike, taitokapasiteetti ja hyvä pelikäsitys pistivät silmään nuoren hyökkääjän otteista.

– Kiekon kanssa hän oli erittäin hyvä. Pitää kuitenkin muistaa se, että tuo peli on tällä hetkellä tosi haastavaa kaikille joukkueille, kun siellä tullaan kolmella päälle, miten esimerkiksi Pelicans nyt tuli. Tila ja aika ovat vähissä. Yksittäisellä pelaajalla menee vielä tovi aikaa ennen kuin tottuu tuohon. Täällä Suomessa ei olla kuitenkaan pelattu tuolla tavalla ihan hetkeen, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi niin Kuparista kuin torstain pelin yleisilmeestä SuomiKiekko-sivustolle.

Avauserässä Kupari loi muutamia paikkoja ketjukavereilleen. Pelin edetessä realiteetit toivat kuitenkin kovia haasteita lupaavalle hyökkääjälle.

– Sitten kun on vähän enemmän viisikkona puolustavia joukkueita vastassa, niin silloin hän ehkä pääsee käyttämään omaa luisteluaan enemmän hyväkseen, Manner pohti.

Kärppien lisäksi myös Leijonissa vaikuttava Manner heitti varsin kovan vertauskuvan Kuparista.

Jesse Puljujärven ja Sebastian Ahon sekoitus. Hänellä on Puljujärven kanssa paljon samoja elementtejä kiekonkuskaamisessa. Puljujärvi ehkä menee vähän enemmän suoraan, kun taas Kuparilla on sellaisia samanlaisia rytmityselementtejä, mitä taas Aholla on, Manner mietti.