Jääkiekossa tai missä tahansa ammattilaissarjassa pelaajia vertaillaan aina toisiinsa.

NHL:ssä iso kysymys kaiken pyörittelyn keskellä on ollut se, että kumpi on tällä hetkellä kuninkaiden kuningas? Eli kuka on sarjan paras pelaaja?

Kysymys on kohdistunut lähinnä kahteen eri hahmoon.

Sidney Crosby vai Connor McDavid?

Uutistoimisto AP järjesti kyselyn yhteensä 30 NHL:n tähtipelaajalle. Heiltä kysyttiin sitä, että kuka on tämän hetken ykköspelaaja?

Vanha kuningas oli yhä kärkipaikalla, sillä yhteensä 21 eri pelaajaa äänesti Crosbyn ykköseksi. McDavid sai kuusi ääntä ja Ottawa Senatorsin Erik Karlsson yhden.

Äänestykseen osallistuneista pelaajista kaksi ei osannut päättää Crosbyn ja McDavidin välillä, yksi taas viittasi siihen, että on liian paljon hyviä vaihtoehtoja, mistä valita.

– On pakko sanoa Crosby, kun katsoo koko hänen uraansa ja ihan jo viime vuotta. Mitä hän teki ensin toissakauden pudotuspeleissä, World Cupissa ja millä tasolla hänen pelinsä on, Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kane mietti.

– Samalla on vaikea äänestää McDavidia vastaan. Hän on niin räjähtävä pelaaja. Viime vuonna pystyi vain katsomaan, kun hän lensi vastustajien ohitse maalipaikoille. Sitä oli vain, että ”miten tuo tapahtui noin nopeasti”. Valinta on noiden kahden väliltä, Kane jatkoi.

McDavid iski viime kaudella 100 (30+70) tehopistettä, ollen MVP sekä toimittajien että myös pelaajien omassa äänestyksessä.

Crosby sen sijaan johdatti Penguinsin toiseen peräkkäiseen Stanley Cupin voittoon. Crosby on nostellut kannua kolmeen eri otteeseen oman uransa aikana. Lisäksi hän on ollut MVP (Hart Trophy) kahdesti. Kaiken tämän päälle Crosby on voittanut myös kahdesti olympiakultaa.

– Voiko häneltä pyytää enempää?, San Jose Sharksin tähtimaalivahti Martin Jones mietti.

– Connor on juuri sitä, mihin jääkiekko on menossa. Hän on täydessä vauhdissa koko ajan. Sen voi nähdä, miten nuoret pelaajat ottavat oppia hänestä. Hän on kuin teini-idoli, julistepoika heidän silmissä, NHL:n parhaisiin maalivahteihin kuuluva Brendan Holtby maalaili.