Bluesissa C-kirjainta aikoinaan kantaneen Toni Kähkösen KooKoon kapteeniksi nimittäminen oli poikkeuksellinen temppu joukkueelta. Hyökkääjä nimitettiin heti seuraan tultuaan kippariksi.

Kapteenin virka on luonnollisesti kunnia-asia Kähköselle.

– Sitä se juurikin on. Se on iso juttu minulle, ja ylpeänä kannan sitä, hyökkääjä sanoi Liigan avaustapahtumassa tiistaina.

Kähkösen viime kaudet ovat hänen tasoonsa nähden sujuneet ehkä hieman alakuloisesti. SHL:n runkosarjassa syntyi talvella 2015-16 vaatimattomat pisteet 0+11, Kärpissä saldo oli päättyneellä kaudella 4+7.

– Toivottavasti on menty parempaan suuntaan. Joka päivä tehdään töitä sen eteen, samanlainen pelaajatyyppi kuitenkin olen. Peli on siinä mielessä pysynyt samana, mutta totta kai pitää tehdä töitä, että pysyy mukana. Yritetään olla parempi joka päivä, hyökkääjä tuumi.

Myös valmentaja vaihtui

Toni Kähkösen kipparoima KooKoo lähtee alkavaan SM-liigakauteen Tuomas Tuokkolan opein. Kesken viime kauden ohjat käsiinsä ottanut päävalmentaja sai viime kaudella sen verran tietoa joukkueesta, että alkavalla sesongilla tavoite on pudotuspeleissä.

– Tutustuin ihmisiin, organisaatioon ja toimintamalliin. Siitä saatiin matkaeväät tähän kauteen ja sitä oppia ammennetaan. Mennään eteenpäin, Tuokkola sanoi.

Liigan 15:stä joukkueesta peräti kymmenen menee jatkoon. Vaikka pudotuspeleihin pääsy on ainakin matemaattisesti todennäköisempää kuin karsiutuminen, tietää Tuokkola, ettei kevään peleihin yllä sormia napsauttamalla.

– Me halutaan pelata playoffeja ensimmäisen kerran. Meidän pitää ansaita se, että niitä pystytään pelaamaan. Arkisen toiminnan taso on oltava sillä tasolla, päävalmentaja painotti.

KooKoo avaa kautensa perjantaina Kaakkois-Suomen derbyssä SaiPaa vastaan.