Eipä käy kateeksi Kasperi Kapasen tämän hetkistä tilannetta Toronto Maple Leafsissa. 21-vuotias suomalaistaituri mahtuisi nykyisillä otteillaan monen NHL-joukkueen kokoonpanoon, mutta nyt näyttää siltä, että Kapasen kohtalona on jälleen aloittaa kausi AHL:ssä.

Kapasella olisi paikkansa myös Toronton kokoonpanossa, jos seuralla ei olisi näin paljon nuoria ja erittäin lupaavia laitahyökkääjiä.

Lisäksi Kapasen tulokassopimus mahdollistaa sen, ettei hänen tarvitse kulkea waivers-listan kautta matkalla farmiin. Kyseiseltä listalta muut seurat pystyvät halutessaan nappaamaan pelaajan itselleen.

Edes vahvat otteet viime kevään NHL:n pudotuspeleissä eivät riittäneet NHL-paikkaan syksyllä, mikä kertoo osaltaan paljon Toronton nuorien lupausten määrästä.

Kapanen on alun perin Pittsburgh Penguinsin ykköskierroksen varaus, mutta seura kauppasi hänet Torontoon vuonna 2015.

Maple Leafsilla on selvästi ylitarjontaa laitahyökkääjistä. Herääkin kysymys, joutuuko Kapanen jälleen kauppatavaraksi, kun Torontossa rakennetaan joukkuetta pitkällä tähtäimellä.

Se saattaisi olla kaikille osapuolille oikea ratkaisu, jos lähitulevaisuudessa Kapasen tasoiselle hyökkääjälle ei löydy pelipaikkaa.