Torstaina pelattu ottelu Tapparan ja JYPin välillä oli ehdottomasti Liigan runkosarjan kovatasoisin kamppailu tähän asti.

Samalla JYPin jäätävän kova kolmikko Juuso Puustinen-Antti Suomela-Jerry Turkulainen osoitti, että se pystyy olemaan dominoiva ketju liigajäillä kovinta mahdollista vastustajaa vastaan kovimmassa mahdollisessa paikassa.

Tappara oli suorastaan ylivoimainen ottelun avauserässä ja karkasi 2-0-johtoon. Näytti jo siltä, että hallitseva mestari osoitti kaapin paikan sen kovimmalle haastajalle JYPille.

Mutta toisessa erässä astui esiin Suomelan (kuvassa) johtama ketju. Se teki yhden vaihdon aikana kaksi maalia ja toi JYPin tasoihin.

Vain kolme minuuttia tasoituksen jälkeen Puustinen vei JYPin johtoon. Yksi ketju käänsi koko ottelun alle neljässä minuutissa.

Eikä ollut ensimmäinen kerta. JYPin tehonyrkki on illasta toiseen pelannut kovassa lentokelissä. Kolmikolla on seitsemän ottelun jälkeen kasassa yhteistehot 12+11. Pisteitä voisi olla myös enemmän, sillä monissa peleissä maalipaikkoja tulee tälle kolmikolle liukuhihnalla.

Ei ole kahta saa siitä, mikä ketju on ollut tähän asti liigasyksyn kovin kolmikko.

Voit katsoa JYPin kolmosvitjan – ja koko ottelun – eiliset huippuhetket tästä Ruutu+ -palvelun linkistä.