Ulkopuoliset paineet olivat kovat, kun Mikko Manner aloitti Liigan runkosarjan Kärppien päävalmentajana.

Liigan historia tuntee monta apuvalmentajaa, joiden hyppääminen suoraan päävalmentajan paikalle samassa seurassa ei ole onnistunut ilman kompurointia.

Manner teki tämän loikan oltuaan ensin neljä vuotta oululaisten apuvalmentajana.

Paineita lisäsi se, että mahalaskuun päättänyt Kärppien viime kausi sai kannattajat vaatimaan tuloksia seuralta.

Lisäksi Kärppien kokoonpano muuttui paljon tälle kaudelle. Muun muassa Mika Pyörälän poistuminen pukukopista vei paljon johtajuutta mennessään.

Myös Juha Junnon väistyminen toimitusjohtajan tehtävistä aiheutti sen, että Oulussa odotettiin alkavaa kautta epäilevissä tunnelmissa.

Yhdeksän ottelun jälkeen voidaan todeta, että Manner on loistavasti tarttunut härkää sarvista ja polkaissut kauden käyntiin joukkueen kanssa loistavasti.

Kärpät on sarjan neljäntenä ja voittanut viisi ottelua. Maaleja joukkue on tehnyt Liigan eniten (35) JYPin kanssa.

Vielä ilahduttavampaa on katsoa tulosten taakse. Kärppien nuoressa joukkueessa on paljon nälkää, ja joukkue valmistautuu usein peleihin kovalla latauksella.

Esimerkiksi torstaina joukkue luisteli kotiyleisön edessä SaiPan kimppuun ja tälläsi ensimmäiseen kolmeen minuuttiin kaksi maalia. Vastustajalle ei annettu mitään palaa taistella voitosta.

Mannerin vahvuus päävalmentajana on ollut joukkueen lataamisen lisäksi nuorten pelaajien käsittely.

Hyvinä esimerkkeinä ensimmäisen liigamaalinsa torstaina tehneen Rasmus Kuparin hieno sisääntulo liigajäille sekä nuoren puolustajan Teemu Kivihalmeen väkevät otteet joukkueen takalinjoilla.

Tuore päävalmentaja on loistavasti nakannut kovat paineet nurkkaan ja keskittynyt oleelliseen. Oulussa Kärppien kannattajilla on lupa hengittää rauhassa, kun joukkueen sisälläkin tehdään niin.