Jääkiekon Liigassa on kahden ensimmäisen kierroksen aikana nähty jo monia omituisia ja toisaalta kuohuttavia tapahtumia.

Omituisuudet saivat jatkoa Jyväskylän Hippoksella JYPin ja Kärppien välisen ottelun avauserässä.

Kärpät sai ottelun neljännellä minuutilla ylivoiman JYPin Jerry Turkulaisen vahinkokampin takia. Reilu minuutti myöhemmin nähtiin tämän kauden toistaiseksi erikoisin osuma.

Kärppien nelosketjun (!) keskushyökkääjä Jasse Ikonen toimitti kiekon JYPin maalille, ja kumilätkä putosi Jussi Olkinuoran torjunnan jälkeen hänen taakseen maalivahdin alueelle. Hädissään Olkinuora kääntyi ja yritti huitaista kiekon väljemmille vesille. JYPin epäonneksi samaan aikaan tilanteeseen ehti puolustaja Mikko Kalteva (kuvassa), joka yritti lakaista kiekon vastakkaiseen suuntaan kuin Olkinuora.

JYPin miehet osuivat kiekkoon samaan aikaan, ja kiekko leijaili komeassa kaaressa JYPin tyhjään maaliin. Osuman syntyhetkellä yhtään Kärppien pelaajaa ei ollut lähimaillakaan, joten osuma merkittiin kiekkoon viimeksi koskeneelle kärpälle eli Ikoselle.

Maalin jälkeen erityisesti JYPin otteita leimasi erikoinen huolimattomuus. Syötöt karkailivat minne sattuu, merkkauspeli unohtui ja JYP otti myös lisää huolimattomuusjäähyjä.

Vähän ennen yhdeksän minuutin täyttymistä Kärppien puolustaja Miika Koivisto pääsi vapaasti kävelemään sisään JYPin puolustusalueelle ja laukoi puolustaja Mikko Kuukan jaloista vapaasti Kärppien 2-0-johtomaalin. Näistä lukemista lähdetään hetken kuluttua ottelun toiseen erään.