OULU. 33-vuotiaan jenkkipuolustajan Joe Piskulan liigadebyytti oli varsin monivaiheinen.

Toisessa erässä Piskula jätti kentän, minkä myötä ilmoille nousi kysymysmerkkejä siitä, että loukkaantuiko hän välittömästi.

Kolmannessa erässä kolossimainen (191 cm) puolustaja palasi kuitenkin kehiin, huonoin seurauksin.

Ajassa 42:00 Piskula nimittäin lensi suihkuun polvitaklauksesta.

Tämän kohteeksi joutui Jasse Ikonen, joka kärsi muun muassa viime kaudella kovista loukkaantumishuolista.

Video itse taklauksesta löytyy täältä.

Hieman yllättäen molemmista joukkueista annettiin ymmärrystä tapahtuneelle.

– Se näytti ihan pelitilanteelta. Ei missään nimessä törkeä tai mitenkään hakemalla haettu. Se oli kova, pohjoisamerikkalaisen pelaajan taklaus. Kärppien kaveri vähän väisti siinä, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

– Tuomarit sanoivat nähneensä sen hyvin ja varmaan vitonen oli sitten oikea tuomio. Mun mielestä se oli kuitenkin pelitilannetaklaus, Kivi jatkoi.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ei uskonut tahallisuuteen Piskulan taklauksen yhteydessä.

– Hän pelasi täällä ensimmäistä peliä, niin tuskin hän mitenkään tarkoituksella sitä haki. Katsottiin hänen tilastoja tuossa kamppailun alla, niin hän oli ollut kapteenina AHL:ssä sun muualla.

– Varmaan siinä oli se, että ensimmäinen peli pitkään aikaan, kova tempo ja tultiin vielä kovaa päälle.

– Se oli huonoa tuuria.

Ikonen talutettiin pois jäältä, eikä hän pelannut enää ottelun loppuvaiheilla.

– Varmaan puujalka tuli, mutta katsotaan nyt. Todennäköisesti maanantaina selviää.

– Näitä sattuu ja tapahtuu tässä lajissa, Manner kuittasi.

4-3-voiton myötä kolme pistettä kaapinut Kärpät koki myös toisen menetyksen, kun avainpuolustaja Shaun Heshka kinkkasi pukukoppiin toisen erän aikana.

– Hän ei pystynyt jatkamaan, Manner sanoi, tarkentamatta sen suuremmin kanadalaisluutijan tilannetta.

Sarjataulukossa neljänneksi noussut Kärpät on joutunut nyt loukkaantumissuman keskelle. Jo aiemmin seuran riveistä puuttui muun muassa kovan luokan hyökkääjä Ville Leskinen.

– Noita vammoja tulee, mutta sitten vain uutta miestä kehiin. Ei se sen kummallisempaa ole. Kaikilla joukkueilla on noita. Ne ovat osa tätä lajia.

– Omalta osaltaan nuo kertovat siitä, että lajin vaatimukset ovat niin kovat. Kaikki joukkueet pelaavat korkealla intensiteetillä, eikä siellä kaukalossa ole oikein sellaisia rauhanhetkiä. Monesti sen takia saattaa tulla noita vähän epäonnisia tilanteita. Esimerkiksi jos miettii pelaajien keskinäistä kunnioittamista, niin monesti niissä on taustalla se, että tilanteet tulevat niin yhtäkkiä. Ei olla sopeuduttu vielä kunnolla Suomi-kiekossa tähän kovaan vauhtiin, kärppäkäskijä Manner avasi ajatuksiaan.

Ilveksen leirissä harmitusta tuotti itse tapa lauantain tappion takana.

– Jos 30 sekuntia ennen loppua häviää ottelun ja on kaksi päivää valmistautunut, niin se mua jäi harmittamaan, Kivi puuskahti.

Karu käänne oli lähellä jo tätä ennen, kun Kärpille tuomittiin rangaistuslaukaus. Taustalla oli se, että ottelun tuomariston mukaan kokenut puolustaja Arto Laatikainen olisi tahallaan siirtänyt maalia.

– Se ei ollut kyllä rankkari. Hän (Laatikainen) kompastui meidän molarin jalkaan.

– Onneksi ei siihen ratkennut, Kivi murjasi, summaten lauantai-illan:

– Vaiherikas peli.

Ilves tipahti nyt sarjataulukon viimeiselle sijalle. 10 ottelusta tupsukorvat ovat keränneet kasaan yhteensä kahdeksan pistettä.