Kiekkouran kauden 2014-15 alussa lopettanut NHL-veteraani Ryan Malone ilmoitti viime viikolla sopineensa Minnesota Wildin kanssa harjoituskauden kestävästä testisopimuksesta.

37-vuotias Malone tavoittelee lähteiden mukaan pelkästään AHL-sopimusta, jonka avulla hän pääsisi edustamaan kotimaatansa Yhdysvaltoja Etelä-Koreassa järjestettävissä talviolympialaisissa.

Malonen päätös tehdä paluu eläkepäiviltä syntyi tänä kesänä amatöörien ”Da Beauty League” -harjoitusturnauksessa.

– Valmensin siellä turnauksessa yhtenä päivänä. Meidän joukkue tarvitsi yhden pelaajan lisää, joten heitin jääkiekkokamat päälle ja pelasin. Ajattelin vain: ”Jestas, että tämä tuntuu helkkarin hyvältä, vaikka en ole harjoitellut”, Malone kertoo Pittsburgh Post-Gazette -lehden haastattelussa.

– Sain heti päähäni, että: ”Miksi en yrittäisi päästä USA:n olympialaisjoukkueeseen”, 647 NHL-ottelua kolmessa eri seurassa pelannut konkari jatkaa.

Malone jäi vuonna 2014 kiinni kokaiinin hallussapidosta, jonka seurauksena hän sai potkut silloisesta seurastaan Tampa Bay Lightiningista. Voimahyökkääjän uran lopettaminen ei kuitenkaan johtunut pidätyksestä, vaan hänen jaloissaan olevasta laskimolaajentumasta (suonikohju).

– Jalkani olivat kuin 70-vuotiaalla mummolla. Oloni on kuitenkin nyt paljon parempi, kuin se on ollut viimeiseen kahteen vuoteen, leikkauksessa vamman jälkeen käynyt Malone kertoo.