Kesken kauden 2014-15 kiekkouransa lopettanut hyökkääjä Ryan Malone sai torstaina kutsun Minnesota Wildin harjoitusleirille.

The Star Tribune -lehden toimittaja Michael Russo kertoo 37-vuotiaan Malonen yrittävän saada Wildilta vain AHL-sopimusta leiriltä, koska kokenut voimahyökkääjä haluaa päästä edustamaan Yhdysvaltoja Etelä-Korean olympialaisssa.

– Hän näytti kesällä pidetyssä harjoitusturnauksessa todella hyvältä. Hän sai siitä huikean idean: yrittää paluuta ammattilaiseksi ja sen avulla hän olisi oikeutettu edustamaan Yhdysvaltoja olympialaisissa, Russo kirjoittaa.

– Lähteet kertovat, että Malone on keskustellut viime päivinä mahdollisuudesta edustaa Yhdysvaltoja, kokenut toimittaja jatkaa.

Myös yksi syy AHL-sopimukseen on Minnesota Wildin farmijoukkue Iowa Wildin sijainti, joka sopii Malonen perheelle paljon paremmin kuin Minnesota.

Russon tietojen mukaan Malonen perässä olivat myös Pittsburgh Penguins ja New Jersey Devils.

37-vuotias Malone on pelannut urallaan 647 NHL-ottelua, joissa 193-senttinen ja 102-kiloinen järkäle teki 179 maalia ja 370 tehopistettä. Hän edusti urallaan Pittsburgh Penguinsia, Tampa Bay Lightningia ja viimeisimpänä New York Rangersiä.

Malone voitti hopeamitalin Yhdysvaltojen ryhmässä Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010. Silloin hän pyssytti kolme maalia ja summasi viisi tehopistettä kuudessa ottelussa.