NHL:ssä eri seurojen harjoitusleirit lähtevät piakkoin liikkeelle.

Yhdessä osoitteessa muhii melkoinen kohu, sillä Coloradossa Avalanchen tähtihyökkääjä Matt Duchene ei välttämättä saavu seuran leirille.

Duchene on ollut kovien siirtohuhujen kohteena jo pitkän tovin ajan.

Avalanchen GM Joe Sakic on myöntänyt avoimesti sen, että hän kuuntelee tarjouksia Duchenesta.

Coloradossa Avalanchen pelaajat ovat jo hypänneet jäälle, mutta Duchenea ei ole joukossa näkynyt. Ainoastaan hän ja Nathan MacKinnon ovat olleet sivussa ja näistä MacKinnon on osallistunut NHL:n edustustilaisuuksiin.

– Sanon vain sen, että Matt luistelee tällä hetkellä Torontossa, Duchenen agentti Pat Brisson sanoi TSN:lle.

Hyvin potentiaalinen vaihtoehto on se, että Duchene ei saavu Avalanchen harjoitusleirille, vaikka treidiä ei nähtäisikään ennen leirin alkua.

– Olen jutellut hänen kanssaan ja ei ole mikään salaisuus se, että hän ei ole täällä, Avalanchen kapteeni Gabriel Landeskog sanoi Denver Postille.

– Mutta pitää vain katsoa ja seurata sitä, että miten tilanne kehittyy. Tällä hetkellä hän on Avalanchen organisaation edustaja ja odotamme hänen osallistuvan harjoitusleirille. En oikein tiedä, mitä muuta sanoa tästä tilanteesta, Landeskog jatkoi.

Hieman samankaltainen tilanne nähtiin viime syksynä Winnipegissä, kun nuori tähtipuolustaja Jacob Trouba pyysi treidiä Jetsiltä.

Trouba oli alkukauden sivussa, mutta lopulta hän teki kahden vuoden diilin Jetsin kanssa.

Duchene on herättänyt kovasti kiinnostusta NHL:ssä. Ainakin Nashville Predators, Columbus Blue Jackets, Montreal Canadiens, Boston Bruins, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes ja Calgary Flames ovat olleet seuroja, joita on yhdistetty Duchenen perään.