Kanadalaisen TSN-kanavan toimittaja Frank Seravalli teki pitkän kysymys-vastaus –haastattelun Winnipeg Jetsin keskushyökkääjän Mark Scheifelen kanssa. Luonnollisesti Seravalli kyseli viime kaudella Patrik Laineen kanssa samassa ketjussa pelanneelta Scheifelelta paljon myös Laineesta.

Kun Seravalli kysyi, millaista on olla samassa pukuhuoneessa on 19-vuotiaan julkkiksen kanssa, Scheifelella oli jäätävä vastaus valmiina.

– Kerromme hänelle aina, että hän on Suomessa jumala! Scheifele letkautti.

Toimittaja kertoi kuulleensa Tuukka Raskilta, että Laine on Suomessa lähes yhtä suuri nimi kuin Teemu Selänne. Scheifele oli kuullut samansuuntaisia juttuja ja hämmästeli asiaa.

– Rehellisesti sanoen se on melko hullua. Täällä Kanadassa emme ole täysin perillä tuosta, mutta viime kaudella täällä oli suomalaista mediaa joka päivä. Hänen saamansa mediahuomio ja tähden asema on hullua, Scheifele ihmetteli.

– Mietin itsekseni, että hei, tämä kaveri on 18-vuotias, antakaa hänelle välillä pieni tauko, Scheifele sanoi.

Joukkuetoverin mukaan Laine on joukkueen keskuudessa jopa nöyrä ja hiljainen kaveri.

– Tiedän, että hän sai mediassa maineen vähän liiankin itsevarmana tyyppinä. Mutta kun hänen kanssaan juttelee kaukalon ulkopuolella, asia on aivan päinvastoin. Hän on melko vähäpuheinen, Scheifele kuvailee.

Toinen Lainetta leimaava piirre on Scheifelen mukaan rehellisyys. Tämä piirre liittyy juuri Laineesta median kautta saatuun itsevarmaan mielikuvaan.

– Jos häneltä kysytään kysymys, hän vastaa siihen rehellisesti.

Scheifele myöntää itsekin saaneensa Laineesta varsin erilaisen kuvan haastatteluista, joissa tämä esiintyi ennen kesän 2016 varaustilaisuutta.

– Hän haluaa aina pelkkää parasta ketjukavereilleen ja ylipäätään kaikille. Hän ei todellakaan ajattele, että hän on paras ja suurin. En olisi uskonut tuota piirrettä ennen kuin tapasin hänet. Hänen nöyryytensä ja hiljaisuutensa tulivat minulle jopa pienenä shokkina, Scheifele kertoo.