Joko menestymään tottunut TPS palaa parrasvaloihin? ”Aloitteellisuus on ykkössana”

© Kuva: Juha Tamminen

TPS:n viime kausi Liigassa oli mielenkiintoinen. Ajoittain kauden aikana näytti siltä, että joukkue voisi mennä jopa mitalipeleihin asti, mutta lopulta kärkinelikko osoittautui liian kovaksi.

Pääsarjahistorian aikana menestymään tottunut joukkue hakee paluuta lähelle kärkeä kipparinaan Tomi Kallio.

– Ennen kaikkea yritetään tehdä TPS:lle. Saataisi TPS kärjen tuntumaan, viisinkertainen MM-mitalisti Kallio tiivisti Liigan avaustilaisuudessa tiistaina.

Hyökkääjä palasi Suomeen kaudeksi 2015-2016. Hänen ympärillä leijui kysymysmerkkejä esimerkiksi siitä, riittääkö jalka enää Liigaan. Kaksinkertainen Suomen mestari kuitenkin otti epäilijöiltä luulot pois paukutettuaan kummallakin kaudella yli 40 pistettä.

– Hyvällä fiiliksellä nuo pari vuotta olen ollut mukana.

Mutta mikä sai 40-vuotiaan Kallion jatkamaan?

– Ensiksi piti itse miettiä, että riittää virtaa ja kunnianhimoa. Kesän aikana tuntui, että pystyi vetämään kaikki treenit läpi – pahimmatkin hyvin. Tuli olo, että haluan jatkaa vielä. Joukkue pysyi aika hyvin kasassa ja meillä on tervepäisiä nuoria jätkiä, keiden kanssa on mukava tehdä hommia. Loppujen lopuksi se oli aika helppo päätös.

Kallio ja kumppanit ovat hikoilleet syksyllä muun muassa CHL:ssä, jossa TPS:n iskukyky on ollut ailahtelevaa. Kausi alkoi kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue voitti kaksi peliä putkeen.

– Aloitteellisuus on se ykkössana, jota olen käyttänyt, joukkueen debytanttipäävalmentaja Kalle Kaskinen sanoi valmennusfilosofiastaan joukkueessa, jossa on kokemusta ja nuoruutta sopivasti sekaisin.

– Kyllähän joukkueessa on hyvät johtavat pelaajat ja tosi iso kasa Liigaa pelanneita, jotka pystyvät kehittymään. Sitten on myös nuoria haastajia, Kaskinen mietti uuden sesongin alla.

Miska Miettinen, Helsinki


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.