Edmonton Oilersin riveissä Jesse Puljujärvi tullaan todennäköisesti näkemään tällä kaudella Ryan Nugent-Hopkinsin ja Jussi Jokisen vierellä.

Kolmikosta on rakenneltu erittäin hyvää kolmosvitjaa Oilersille.

Muun muassa Kanadan jääkiekkoliitossa videovalmentajana toiminut Rachel Doerrie avasi The Athleticin jutussaan Puljujärven isoja vahvuuksia. Doerrie esitti myös varsin herkullisen kysymyksen:

Kumman nuoren supertähden vierelle Puljujärvi tullaan laittamaan tulevina vuosina?

Oilersilla on kun on hyvin herkullisia vaihtoehtoja sentteriosastolla. Viime kaudella erittäin hyvin esiintyneet Connor McDavid ja Leon Draisaitl ovat johdattamassa seuran kahta ensimmäistä ketjua.

– Mikä on sitten paras tapa hyödyntää Puljujärven vahvuuksia? Oilers haluaa varmasti peluuttaa McDavidiä ja Draisaitlia eri ketjuissa. Voisin väittää, että Puljujärvelle paremmin sopiva vaihtoehto on Draisaitl. Tilastollisesti McDavid on ollut Draisaitlia edellä, mutta Draisaitl on ollut hieman parempi ykkösluokan maalipaikkatilanteissa ja suunnanmuutospelissä. Tämä sopii hyvin Puljujärvelle, sillä Draisaitl laukoo paljon ykkössektorista. Molemmat pelaajat pystyvät murtautumaan alueelle nopeuden kautta, minkä jälkeen he pystyvät luomaan varsin sutjakkaasti laatupaikkoja. Puljujärven syöttötaito ja Draisaitlin laukaisukyky voi luoda Oilersille tuhoavan voiman, Doerrie käy läpi.

Syöttötaidon lisäksi Doerrie hehkutti isokokoisen Puljujärven nopeutta. Doerrien mielestä Puljujärvi on saanut lisää suoraviivaisuutta peliinsä Pohjois-Amerikkaan sopeutumisen yhteydessä.

– On sanomattakin selvää, että Puljujärvi kuuluu ylivoiman puolelle. Erityisesti samaan ketjuun McDavidin ja Draisaitlin vierelle. Hänen kokonsa ja taitokapasiteettinsa tekevät hänestä hyvän vaihtoehdon myös maalinedustapelaajaksi. Hän voi liikkua siitä hieman kauemmas avoimiin maalipaikkoihin. Kolmikkona he pystyvät pistämään vastustajan alivoimanelikkoa liikkeelle. He pystyvät avaamaan syöttölinjoja ja tilaa toisilleen. Jos rehellisiä ollaan, niin vaihtoehtoja on aivan tuhottomasti, Doerrie herkuttelee.

Puljujärveä on haluttu ajaa sisään rauhalliseen tahtiin. Kaavailut osuvatkin pitkälle aikavälille, vaikka jo tulevalla kaudella Puljujärvi saattaa taistella kärkiketjuihin mukaan pääsystä.

– Heillä on jo nyt paljon laatua hyökkäyksessä ja Puljujärvestä Oilers saa huiman lisäaseen. Pelaa hän sitten tulevaisuudessa McDavidin tai Draisaitlin kanssa, Puljujärvi tuo pöydälle yhdistelmän kokoa, taitoa ja nopeutta, joiden kautta hän on tärkeä palanen Oilersin palapelissä vielä vuosien ajan, Doerrie kaavailee.