NHL-seura Columbus Blue Jacketsin suomalainen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen on käynyt jo pitkiä neuvotteluja rajoitetun vapaan agentin Josh Andersonin kanssa.

Neuvottelut ovat olleet tapetilla, sillä NHL-kausi on jo aivan oven takana – eikä sopimusta ole näkynyt.

Kekäläisen käsiin on tulossa myös toinen kinkkinen tapaus.

Viime kaudella 35 maalia Blue Jacketsille nakuttanut Cam Atkinson on aloittamassa viimeisen sopimusvuotensa.

Atkinson ehti jo kertoa The Athleticin toimittajalle Aaron Portzlinelle, etteivät osapuolet aio käydä neuvotteluja kauden aikana.

– Samanlainen tilanne oli kuitenkin muutama vuosi sitten Sergei Bobrovskin kohdalla, ja hän sai jatkosopimuksen tammikuussa. Kun on olemassa tahto, niin on olemassa myös tapa, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kirjoitti kolumnissaan.

Friedman avasi tausta-ajatusta Atkinsonin neuvottelujen takaa.

– Organisaationa Columbus on tullut tutuksi kovana neuvottelijana. Sieltä käytännössä sanotaan niin, että ”se miten esiinnymme tällä kaudella, kertoo sen, kuka saa mitä ja miten menemme eteenpäin”.

– Jos Atkinson iskee jälleen 35 maalia, silloin hän voi käytännössä itse kirjoittaa palkkakuittinsa, Friedman pyörittelee kuviota.

Tätä kautta odottelu olisi kylmähermoinen peliliike Kekäläiseltä. Mikäli Atkinson ei pysty pitämään kovaa tahtiaan yllä, on Kekäläisellä paljon sanottavaa mahdolliseen jatkoon.

Mikäli taas Atkinson jatkaa kovaa tehtailuaan, nousee hänen hintalappunsa hyvin korkealle. Kiinnostusta kun ilmenee aivan varmasti NHL-markkinoilta.