Viime kaudella Liigassa puolivälieriin asti yltänyt Pelicans koki kesällä pahoja menetyksiä, sillä joukkueen koko ykkösketju romuttui. Antti Erkinjuntti, Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen suuntasivat muualle, mutta toisaalta tilalle tulivat esimerkiksi Mustoset, Joel ja Aleksi.

Päävalmentaja Petri Matikainen näkee tämän enemmän mahdollisuutena kuin menetyksenä. Vaikka menetettyjen pelaajien arvo niin pisteiden kun johtajuuden valossa suuri olikin.

– Kärki on vaihtunut, vanhemmat pelaajat lähtivät maailmalle. Uusia on tullut tilalle, nuoriso saa ison näytönpaikan, Matikainen valaisi Liigan avaustilaisuudessa tiistaina.

– Uskon sellaiseen kiimaiseen ja kivaan Pelicansiin tänä vuonna.

Pussinokat ovat näyttäneet sen, että joukkue on jälleen kerran vaarallinen. Pelicans nappasi taannoin kansainvälisen turnauksen voiton Itävallassa.

– Saatiin hyvä turnaus siellä. Raikas turnausvoitto. Aika hyvä meininki ollut. Raikas, nuori joukkue, tuntuu hyvältä valmentaa sitä, Matikainen analysoi turnausta ja menoa muutenkin.

Matikainen aloittaa Pelicansin peräsimessä projektinsa kolmannen kauden. Stefan Lassen kipparoi nippua, jossa on menty eteenpäin pelaajavirrasta huolimatta.

– Meillä on erinomainen kapteeni. Stefan on ollut iso iso johtaja. Minusta tuntuu, että pojat ovat omaksuneet kahdessa vuodessa aika paljon asioita, päävalmentaja kiitteli.

Puolustaja Lassen on historian ensimmäinen tanskalainen kippari Liigassa. C:n kantaminen pelipaidassa on ymmärrettävästi kunnia-asia.

– Se on totta kai iso kunnia minulle, he luottavat minuun, iloitsi Lassen, jonka mukaan liigapeleissä on paljon tempoa ja fyysisyyttä.

Pelicansin kausi pyörähtää vauhtiin perjantaina Sportin isäntänä.