San Jose Sharksin kesän kesän 2014 ykköskierroksen varaus Nikolai Goldobin on ehtinyt pelata jo kaksi kokonaista kautta Sharksin organisaatiossa sen jälkeen, kun nuori venäläistaituri lähti HIFK:sta kauden 2014-15 jälkeen.

Keväällä hänet kaupattiin Vanouver Canuksiin, jossa hänellä on nykyistä sopimusta vielä kaksi kautta jäljellä.

Kiekollisilla taidoillaan Liigassa säväyttänyt 21-vuotias hyökkääjä jahtaa nyt kynsin hampain paikkaa NHL:ssä. Ura Pohjois-Amerikassa on kulunut lähinnä AHL:ssä, mutta nyt hän kokee olevansa valmis nappaamaan heti kauden alussa NHL-miehistössä.

Goldobin on avoimena sen suhteen, ettei halua palata enää AHL-seura Utica Cometsin riveihin.

– En halua lähteä sinne. Kukaan ei halua palata. Minusta tuntuu, että olen pelannut tarpeeksi siellä, Goldobin linjaa The Province -lehden haastattelussa.

Viime kaudella hän oli San Josen AHL-seuran yksi tehokkaimmista hyökkääjistä 41 tehopisteellään.

Sunnuntain vastaisena yönä hän syötti Sharksin ensimmäisessä ottelussa yhden ylivoimamaalin. Goldobin ei näe KHL:ää vaihtoehtona, vaikka paikka Sharksin lopullisessa joukkueessa ei aukeaisi.

– Haluan pelata maailman parhaassa sarjassa. Tämä on unelmani. En aio luovuttaa tuosta noin vain. Aion katsoa tämän loppuun asti, hän kertoo.

Goldobin on luova pelaaja, joka ei sovi puolustavaan rooliin, joten hän jahtaa paikkaa San Josen tulosta tekevissä ketjuissa.