HIFK:n ykköspuolustaja kovassa liekissä – huima parannus viime kauteen

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan puolustajien pistepörssin ykkösnimi Teemu Eronen on löytänyt oman pelinsä uudella tavalla Ari-Pekka Selinin valmennuksessa HIFK:ssa.

Eronen hankittiin isoin odotuksin helsinkiläisseuraan viime kaudeksi KHL:stä, mutta kiekollisen puolustajan otteista puuttui tasaisuus, vaikka tekemisestä näki, että potentiaalia on selvästi parempaan.

Nyt Eronen näyttää kaukalossa itsevarmemmalta, ja tulosta on tullut mukavasti. Edellisessä ottelussa Ässiä vastaan tehot 1+2 kerännyt kultakypärä on tehnyt yhdeksässä ottelussa loistavat tehot 3+5.

Eronen on ottanut hienosti vastuuta hyökkäyspäässä, vaikka HIFK:lla on ollut vaikea ajanjakso. Laukauksia on kasassa jo 54, mikä on koko sarjan toiseksi eniten Tapparan Mikko Lehtosen jälkeen.

Kohentuneet otteet näkyvät myös omalla puolustusalueella. Pienikokoinen puolustaja avaa peliä aivan eri tavalla verrattuna viime kauteen, jolloin Eroselta nähtiin paljon epävarmuutta avaussyötöissä.

Tänä syksynä syötöt ovat löytäneet lapaan ja voidaankin sanoa, että Eronen on kasvanut pelaajana henkisesti muutaman sentin ja tarttunut uudella tavalla ykköspuolustajan rooliin HIFK:ssa.

Henri Havusela