HIFK:n viikonloppu Liigassa sujui murheellisissa merkeissä. Perjantaina KalPa kaatoi helsinkiläisten niskaan jääkylmää vettä 2-1-voitolla, tänään lauantaina Pelicans kuittasi pisteet nimiinsä samoin numeroin.

Kuopiossa HIFK:n kohtalo oli karu, sillä KalPa iski ratkaisumaalin viimeisellä peliminuutilla. Lahdessa kovan taklauksen Mikko Kousalta saaneen Juha Jääskän mielestä perjantainen hakkasi takaraivossa vielä pelikaanien vieraana.

– Eihän se tietenkään saisi hakata. Eilinen oli karu. Tänään Pelicans oli hyvä, meillä ei ollut keinoa päästä omista pois. Eilinen varmasti vähän painoi mieltä, lahtelaispakki Kousan jyrän alle jäänyt hyökkääjä harmitteli.

Kolmannen erän alussa jysähti, sillä Kousa sai pommistaan 2+10-minuuttia. Osuma ei onneksi satuttanut Jääskää, joka otti jyrän alle joutumisesta myös itsekin vastuuta.

– En nähnyt, tuli jostain sivusta. Ihan voin ottaa omalle vastuulle sen, pitää olla hereillä. Vähän tuli ylös, muttei onneksi sattunut mitään, HIFK-hyökkääjä kertasi.

Helsinkiläisten alku kaudelle on ollut vaikea, ja mennyt viikonloppu kuvastaa sitä isossakin kuvassa. HIFK ei varsinaisesti ole pelannut huonosti, mutta tulostaulu ei ole näyttänyt suotuisaa joukkueen kannalta.