Floridan viime kausi NHL:ssä meni mönkään, sillä playoffit jäivät haaveeksi. Pudotuspeleistä 14 pisteen päähän jäänyt joukkue päästi runkosarjassa 237 maalia, joka ei lopulta kuitenkaan ollut mitenkään ”poikkeuksellisen paljon”. Esimerkiksi Stanley Cupiin rynnineen Pittsbugrh Penguinsin reppu helisi runkosarjassa 234 kertaa.

Joukkueen maalivahtitilanne oli suhteellisen hyvästä onnistumisesta huolimatta levällään. Esimerkiksi pelattujen pelien lukumäärä kertoo siitä, että pantteripaidoilla ei ollut koko kaudella selvää ykköstorjujaa.

James Reimer ja Roberto Luongo aloittivat kumpikin 39 kamppailussa maalilla, Reto Berra aloitti neljässä ottelussa.

Nyt SunSentinel pohtiikin artikkelissaan, että onko Luongo terve ja valmis ykkösveskarin rooliin? Kanadalaisen viime kausi oli repaleinen, josta mainitut ottelumäärätkin kertovat.

Luongo on sivuston mukaan sanonut olevansa epävarma siitä, kuinka monta peliä hän voi pelata ja että hän odottaa jakavansa tehtäviä 29-vuotiaan Reimerin kanssa.

Jos kanadalaiskaksikko syystä tai toisesta pettää, takana peliaikaa kyttää Harri Säteri. Suomalainen ei ole mikään turha tekijä, sillä Säteri antoi esimerkiksi kevään MM-kisoissa oivia näyttöjä taidoistaan.

KHL:n runkosarjassa Säterin torjuntaprosentti on ollut kahdella edellisellä kaudella hieno 92,9.

Maalivahtipolitiikka oli yksi viidestä seikasta, jonka sivusto nosti esille jutussaan.

Kuten luonnollista on, roimasti nuorentunut joukkue tarvitsee pudotuspelipaikkaa tavoitellessaan selvän ykkösveskarin, joka onnistuu tasaisesti läpi kauden.