Jokereiden superlupauksen Eeli Tolvasen, 18, tapaan Yhdysvaltojen USHL-sarjan ja Sioux City Musketeersiin joukkueen valinnut Samuel Salonen, 17 pyssytti Suomen aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä hattutempun kauden avausottelussaan.

Jokereiden juniorimyllystä kiekko-oppinsa saanut Salonen ampui kaikki joukkueen maalinsa 3-1-voittoon päättyneessä ottelussa.

Sportsology-sivuston toimittaja Russ Cohen oli äärimmäisen vakuuttunut huippulupaavan Salosen ottelusta.

– Ottelun paras hyökkääjä oli Samuel Salonen. Hän on 190-senttinen ja 90-kiloinen suomalainen oikea laitahyökkääjä. Hän yllätti minut täysin. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin hän pelasi. Ensimmäisessä maaleista hän luisteli puolustajan ohi ja ohitti erittäin taitavan maalivahdin, Cohen ylistää.

– Hänellä on todella paljon nopeutta hyökkäyspäädyssä. Hänellä on sellaista ylimääräistä potkua, mistä joskus puhumme. Tämä kaveri tullaan varaamaan. En vielä tiedä kuitenkaan millä kierroksella, toimittaja jatkaa.

Salonen pelasi viime kaudella B-junioreiden SM-sarjassa 35 ottelua, joissa hän summasi tehopisteet 20+25=45. Kiekkolupaus pääsi myös kokeilemaan vauhtiaan A-junioreiden puolella ja siellä tehoja kertyi 2+1=3.