NHL:ssä kokeneen hyökkääjän Clarke MacArthurin viime vuodet ovat olleet täynnä vastoinkäymisiä.

MacArthur, 32, on pelannut yhteensä vain kahdeksan runkosarjaottelua kahden viimeisimmän kauden aikana.

Esimerkiksi viime kesänä MacArthur oli hyvin epäonnekkaiden vaiheiden keskellä. Senatorsin harjoitusleirillä MacArthurin oma joukkuetoveri Patrick Sieloff törmäsi häneen rajulla tavalla. Tapauksesta syntyi kohu, sillä Senatorsin tähtihyökkääjä Bobby Ryan lähti Sieloffin perään, tiputtaen hanskat jäähän.

Tilanteessa MacArthur koki jälleen aivotärähdyksen, mikä veti hänet pitkälle sairaslomalle.

MacArthur palasi kuitenkin kehiin aivan runkosarjan loppuvaiheilla takaisin kehiin. Pudotuspeleissä MacArthur nousi aivan Senatorsin avainhahmojen joukkoon, kun hän onnistui iskemään muun muassa jatkoeräosumia.

Nyt MacArthurille kerrottiin tylyjä uutisia.

Kanadalaishyökkääjä ei läpäissyt Senatorsin lääkärintarkistusta harjoitusleirin alla.

– Tällä hetkellä meillä ei ole täysin tarkkaa tietoa kuvion etenemisestä, mutta varmaa on se, ettei hän osallistu leirille. Hän oli pettynyt, mutta samalla kaikki on näyttänyt hyvältä, kun hän on ollut jäällä. MacArthur on harjoitellut koko kesän ajan, Senatorsin GM Pierre Dorion sanoi Postmedian mukaan.

MacArthurin NHL-uran jatko on nyt vakaalaudalla. Taustalla on ollut epäilyksiä siitä, että MacArthur taistelee edelleen aivotärähdyksen jälkioireiden kanssa.

Tähän mennessä MacArthur on ehtinyt pelata yhteensä 552 NHL:n runkosarjaottelua 11 kauden aikana. Näissä peleissä MacArthur on takonut tehot 133+171=304.