Mikkelin Jukureilla on alkaneella viikolla luvassa peräti kolme harjoitusottelua Saksassa.

Viikonloppuna Keski-Eurooppaan matkustanut joukkue saa leirillä vastaansa kovia joukkueita, myös yhteishengen kasvattaminen on oleellisena osana matkaa.

– Otettiin pientä fyysistä rasitetta, tehtiin jätkien kanssa pieni jumppa. Maanantaina on kahden jään päivä tiedossa, pitää olla fressinä, hyökkääjä Janne Kumpulainen valaisi Mikkelin Jukurien Facebook-videolla sunnuntaina.

Joukkue viettää leiriä upeissa puitteissa Eisbären Berlinin harjoituskeskuksessa. Kumpulaisen mukaan vanhan olympiakeskuksen hallissa on mielettömät tilat.

– Hallin sisältä näkee, että on elämää nähnyt. Koppitilat ovat viimeisen päälle, saunat ja kaikki.

Jukureilla on tiedossa siis tiukka viikko, sillä luvassa on kolme peliä. Mikkeliläislauma kohtaa Saksan pääsarjassa pelaavan Eisbären Berlinin keskiviikkona, loppuviikosta vuorossa on neljän joukkueen turnaus.

Turnaukseen osallistuvat joukkueet ovat Jukurien ja Eisbärenin lisäksi Tshekin Extraligassa pelaava HC Litvinov Verva ja DEL 2:ssa pelaava Dresdner Eieslöwen.

Pitkä leiriviikko kaukana kotoa tarjoaa laadukkaiden pelien lisäksi yhteishengen kasvatusta.

– Tiukka viikko tulossa, peleissä on pääpaino. Kovia saksalaisia joukkueita on tulossa vastaan, saadaan jätkien kanssa olla 24/7, tullaan vielä tiiviimmiksi.

Toisen kauden Liigassa aloittava Jukurit ei ole suinkaan ainoa joukkue, joka hakee tuntumaa Euroopasta. Suomalaiset joukkueet pelaavat CHL:ää, sen lisäksi esimerkiksi Kärpät pelasi viikonloppuna Tshekissä.