Pelaajauransa lopettanut Suomen mestari palaa HPK:hon uudessa roolissa: ”Hyppy tuntemattomaan”

© Kuva: Juha Tamminen

HPK Liiga Oy on täydentänyt uusia toimenkuvia alkavan liigakauden kynnyksellä. Muutoksia tapahtuu niin joukkueessa kuin toimiston puolella, seura kertoo nettisivuillaan.

Pelaajauransa kauteen 2014-15 lopettanut Jukka Voutilainen on hämeenlinnalaisten uusi pelaajakoordinaattori.

Hyökkääjänä pelannut Voutilainen juhli Kerhon paidassa Suomen mestaruutta keväällä 2006. Kuopiolaislähtöinen pelaaja on voittanut aikoinaan myös kaksi Ruotsin mestaruutta.

Nyt 37-vuotias jääkiekon moniosaaja hyppää uuteen rooliin, joka on hänelle kommenteista päätellen upea haaste.

– Olen todella otettu mahdollisuudesta, jonka HPK tarjoaa. Uskon, että omien vahvojen mielipiteideni ja uran aikana kerätyn kiekkotietämyksen kautta minulla on paljon annettavaa Kerholle. Tämä on hyppy tuntemattomaan, mutta lähden innolla matkaan. Rakkaus lajiin ei ole hävinnyt, vain muuttanut muotoaan, Voutilainen kertoo HPK:n kotisivuilla.

Uusista työkavereista ainakin joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen on silloisessa SM-liigassa yhteensä yli 400 ottelua pelanneelle Voutilaiselle tuttu mies.

Kaksikko pääsi tekemään aiemmin yhteistyötä KalPassa, valmentaja-pelaaja -asetelmassa. Voutilainen on myös nyt Pennasen alainen, sillä hän yrittää parhaansa mukaan toteuttaa päävalmentajan toiveita.

– Tehtävääni kuuluu niin Liigan kuin muiden sarjojen seuraaminen nimenomaan tulevien kausien pelaajahankintoja silmällä pitäen. Yritän parhaani mukaan toteuttaa Pennasen toiveita ja etsiä HPK:n näköisiä pelaajia.

Voutilainen astuu joukkueeseen, joka otti viime kaudella ison harppauksen kohti parrasvaloja vaikeiden vuosien jälkeen.

Kausilla 2014-16 runkosarjaan jäänyt HPK rynnisti keväällä aina puolivälieriin asti, taipuen lopulta SM-pronssia napanneelle JYP:lle vasta seitsemännessä ottelussa.


Kaapo Kakko tekee maalin – saat 100€ ilmaisvedon!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta ja lyö vähintään 1 euron veto otteluun New York Rangers vs Vancouver Canucks (minimikerroin 1,50).
  3. Jos Kakko tekee ottelussa maalin, saat 100€ ilmaisvedon.