NHL:n suomalaistähdet saamassa yllättävän tutkaparin nuorentuneessa Floridassa? ”Erittäin taitava pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Rajua nuorennusleikkausta tekevä Florida Panthers havittelee ensi kaudella paluuta NHL:n pudotuspeleihin. Jaromir Jagrin ja Jussi Jokisen kauppaamisen myötä valokeilaan nousevat esimerkiksi nuoret tähdet Aleksander Barkov ja Denis Malgin.

Sveitsiläis-venäläisen hyökkääjän harteille ladatut odotukset tulevat jopa hieman puskista, sillä kesän 2015 neljännen kierroksen varaus on ollut ainakin tilastojen valossa varjojen mailla viime kaudet.

Kevään MM-kisoissa Malgin jäi Sveitsin paidassa ”kiikaritehoille”, NHL:ssä ja AHL:ssä hän puolestaan iski yhteensä vaatimattomat 22 pistettä 62 ottelussa.

Floridan leirissä Malginiin kuitenkin luotetaan.

– Hän on erittäin taitava ja todella ammattitaitoinen pelaaja, pelaajien kehitysjohtaja Bryan McCabe sanoo NHL.comille.

– Kaikki oli uutta, nyt täällä on helpompaa olla, tiedän asioista enemmän. Toisena vuonna tiedän paremmin, mitä tapahtuu, Malgin puolestaan tuumaa.

Heikoista ajoista huolimatta viime kauden loppu oli Malginin osalta lupauksia täynnä, kun hän viimeisteli Panthersin kolmessa viimeisessä ottelussa kaksi täysosumaa.

Tämän lisäksi lupaus on kunnostautunut myös Sveitsin nuorten maajoukkuepaidassa. Esimerkiksi Helsingissä nuorten MM-kisoissa vuodenvaihteessa 2015-16 Malgin iski vaikeuksissa rypeneessä Sveitsin joukkueessa kuudessa ottelussa hurjat pisteet 1+8. Eli joukkueessa, joka ajautui tuolloin karsintaotteluihin.

NHL.com arvelee artikkelissaan, että sentterin ja laiturin paikalla viihtyvä hyökkääjä voisi pelata pantteripaitojen kolmosketjussa joko Henrik Haapalan, Sebastian Repon tai jopa Henrik Borgströmin ja Aleksi Heponiemen kanssa.

– Se (viime kauden loppu) oli hyvä oppitunti. AHL:ssä pelaaminen oli myös hyvä kokemus, sain paljon peliminuutteja. Sitten sain kutsun ylös, ja se oli mahtavaa, taalajäille läpimurtoa havitteleva Malgin sanoo.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.