Lukuisat NHL-seurat yliopistotähden perässä – ”Päätöksessä saattaa kestää”

© Kuva: Getty Images
Allsvenskanissa tapahtuu! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

NHL:ssä yliopistotasolta vapautuneet pelaajat ovat tällä hetkellä kovan jahdin kohteena.

Halutuin nimi on ollut NCAA-yliopistosarjan parhaaksi pelaajaksi valittu Will Butcher, joka ei tehnyt sopimusta hänen varaamansa seuran Colorado Avalanchen kanssa.

Butcherista tuli elokuun puolessa välissä rajoittamaton vapaa agentti ja hän on saanut neuvotella sopimuksesta minkä tahansa seuran kanssa.

Toiseksi kovin nimi on ollut Alexander Kerfoot, jonka kohdalla ratkaisuja saatetaan nähdä hyvin piakkoin.

New York Postin toimittaja Larry Brooks kertoi, että New York Rangers on yksi Kerfootin vaihtoehdoista. Ei ole mitään syytä epäillä sitä. Vancouver Canucks on toinen. Kerfoot tekee todennäköisesti päätöksensä hyvin nopeasti, NHL Tonight -ohjelmassa vieraillut toimittaja Elliotte Friedman avasi.

Kerfoot ei tehnyt sopimusta hänen varanneen New Jersey Devilsin kanssa, minkä myötä hänestä tuli vapaa agentti. Sekä Friedman ja Brooks uskovat, että Kerfootin tilanteeseen saadaan nopeasti selkoa.

Butcherin kohdalla tilanne on toinen.

– Hänen kohdallaan päätöksessä saattaa kestää hieman pidempään. Oli hauska lukea siitä, miten viikolla jotkut fanit olivat nähneet hänen kantavan Buffalo Sabresin varustekassia Coloradossa lentokentällä. On kuitenkin hyvin todennäköistä, ettei hän tee mitään päätöstä seuraavan viikon sisällä, Friedman sanoi Butcherista.

Denverin yliopistojoukkueessa pelanneen Butcherin perässä on ollut pitkä lista eri seuroja. Sabresin lisäksi muun muassa Devilsiä, Pittsburgh Penguinsia, Vegas Golden Knightsia ja Minnesota Wildia on yhdistetty Butcherin perään.

Yliopistomarkkinoiden ykkösnimen päätös on luomassa dominoefektin muiden nimien kohdalla.

– Monet eri NHL-seurat ovat aivan 50 sopimuksen rajan tuntumassa. Monet aikovat seurata sitä, että mitä Butcher meinaa tehdä, ennen kuin he ovat yhteydessä esimerkiksi toiseen kovaan nimeen, Blaine Byroniin. Byron (sentteri) ja Butcher (puolustaja) pelaavat eri pelipaikoilla, mutta sillä ei ole väliä tuon sopimusrajan yhteydessä. Tämän myötä on todennäköistä, että Butcherin tilanne ratkeaa ensin, minkä jälkeen seurat keskittyvät Byroniin.

– Kerfoot on kuitenkin näistä se, joka tekee nopeiten päätöksensä, Friedman uskoo.

Allsvenskanissa tapahtuu! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!