OULU. Leijonien päävalmentajana viime kaudella debytoinut Lauri Marjamäki toi perjantaina julki tiedon siitä, ettei hän jatka maajoukkueen luotsina enää ensi kevään jälkeen.

Marjamäki ei siis käytä 2+1-vuotisessa sopimuksessaan ollutta optiota.

Keväällä Marjamäki oli kovan kritiikin kohteena, kun monet tahot antoivat rajua palautetta Leijonien MM-kisaotteluiden perusteella.

– En tiennyt siitä, mitä mediassa kirjoitellaan ennen kuin vasta kisojen jälkeen. Kyllä sitä aisti jo turnauksen aikana. Olihan se vähän… en tiedä. Välillä, kun ei pelattu hyvin, kritiikki oli täysin ansaittua.

– Se touhu meni kuitenkin ihan ihmesfääreihin, kun ruvettiin keksimään juttuja. Kyllä se välillä vähän ihmeelliseltä tuntui, Marjamäki mietti SuomiKiekko-sivustolle.

Ilmoille lähti suoranaisia ylilyöntejä, joihin Marjamäki viittasi epäsuorasti.

– Totta kai, kun 2,5 miljoonaa ihmistä katselee pelejä, niin syntyyhän siinä näkemyksiä ja mielipiteitä.

Kisojen jälkeen Marjamäki ottikin rauhassa happea.

– Onhan tuo kova rupeama, kun pistää kaiken likoon. Siinä tulee aika iso kontrasti sitten, kun palaa takaisin mökin laiturille.

– Tuossa sai viettää upeat seitsemän viikkoa joukkueen kanssa, ja nautin siitä ajasta täysin rinnoin.

Nyt Marjamäki keskittyy tulevaan maajoukkuekauteen. Edessä on MM-kisojen lisäksi myös olympialaiset.

– Ollaan jo (Jussi) Tapolan ja (Mikko) Mannerin kanssa aloitettu sitä projektia. Tapolan kanssa ollaan tekemisissä päivittäin, kun hän on samalta paikkakunnalta (Tampereelta).

– Odotan innolla tulevaa. Karjala-turnaus ja Venäjän Chanel One Cup ovat varmasti huippulaadukkaita ja mielenkiintoisia turnauksia olympialaisia ajatellen.

Tällä kertaa talviolympialaisissa nähdään varsin erilainen jääkiekkoturnaus, sillä NHL-pelaajat eivät ole ollenkaan mukana.

– Tietenkin se on harmi juttu, sillä kaikki huippu-urheilijat haluavat olla siellä. Ihan jokainen NHL-pelaaja myös.

– Nyt päätös oli tämmöinen, eikä meidän kannata tuhlata energiaa siihen. Tämä avaa hienon mahdollisuuden Euroopassa pelaaville pelaajille. Moni pelaaja saattoi haudata haaveensa olympialaisten suhteen aiemmin, mutta nyt kaikki on täysin auki.

– Uskon, että Suomi on vahvoilla myös noissa kisoissa, Marjamäki sanoo tulevasta.