KHL:ssä jatkava kohujoukkue voitti kriisin – huhujen kohteena olleen suomalaispakin panos korostuu jälleen

© Kuva: Ilari Isotalo

KHL-joukkue Dinamo Moskovan kesä oli melkoista myllerrystä palkkasotkujen ja kavallusepäilyjen takia. Esimerkiksi suomalaispakki Juuso Hietasen jatko kesällä oli auki, ja miehen ympärillä velloi erilaisia huhuja.

Nyt Dinamossa on kuitenkin niin sanotusti rauha maassa. Hietasenkin tilanne on ratkennut, sillä konkaripakki jatkaa joukkueen sotisovassa kahden vuoden sopimuksella.

Kesä oli kaikkinensa melkoista myllerrystä moskovalaisten leirissä, ja nyt joukkue hakee vakautta ilmapiiriinsä.

KHL:n englanninkielinen sivusto muistuttaa, että kaikesta tapahtuneesta huolimatta Dinamo sai pidettyä kiinni kokeneimmista ydinpelaajistaan.

Joukkueen viime kauden paras pistemies ja tehokkain maalintekijä Martins Karsums (16+18) sekä kokeneet pakit Hietanen, Andrei Kuteikin ja Jakov Rylov jatkavat moskovalaisten leirissä.

– Heillä on suuri rooli niiden nuorten pelaajien rinnalla, jotka nousivat Dinamon junioriryhmistä, sivusto huomauttaa.

Maalivahtiosastolla konkarikaartia edustaa 37-vuotias Aleksandr Jerjomenko. MM-kisoissa peräti neljä mitalia (2 kultaa, hopea ja pronssi) napannut sekä peräti kolme kertaa KHL-mestaruutta juhlinut torjuja oli jo keväällä 2012 suuressa roolissa, kun joukkue vei mestaruuden.

– Vielä viisi vuotta myöhemmin hän on edelleen joukkueelleen tukeva taustatuki, joka pystyy torjumaan yli 40 laukausta pelissä.

Myös penkin takana tapahtui varsin positiivisia asioita. Joukkueessa pelaajaurallaan laitahyökkääjänä pelannut Vladimir Vorobiev nimittäin nousi apuvalmentajan paikalta pääkäskijäksi.

Dinamon leirissä voidaan siis nyt huokaista helpotuksesta. Loppukesästä jo kuusi harjoitusottelua pelannut joukkue avaa KHL:n sarjakauden viikon kuluttua HK Vitjazia vastaan.