Selviytyykö KHL-seura sekavasta tilanteestaan – toimistossakin kavallusepäily!

© Kuva: Ilari Isotalo

KHL-seura Dinamo Moskova kertoo tiedotteessaan, että seuran toimisto on ratsattu torstaina.

Poliisi teki kirjanpitoon liittyvän ratsian, joka seuran mukaan liittyy yhden sen työntekijän kavallusepäilyyn.

Dinamon yhdistys, joka omistaa Dinamo Moskovan jääkiekkoseuran, oli saanut vihiä yhden toimistotyöntekijän hämäristä puuhista, joissa työntekijä on mahdollisesti kavaltanut jääkiekkoseuran jäävuokraukseen liittyviä rahoja. Dinamon yhdistyksen varapresidentti Sergei Fedorov oli pyytänyt poliisia tekemään ratsian.

Dinamo Moskova paljastaa tiedotteessaan myös erittäin kireän ilmapiirin seuran ja Dinamon yhdistyksen välillä. Dinamon jääkiekkoseura kärsii vakavista talousvaikeuksista, eikä se ole pystynyt takaamaan KHL:lle taloudellisia edellytyksiä toiminnansa jatkamiselle.

Dinamon jääkiekkoseuran ja yhdistyksen kireät välit ovat johtaneet esimerkiksi siihen, että jääkiekkoseuran sopimus käyttää treenikeskusta on lakkautettu. Dinamo Moskovan toimitusjohtaja Andrei Safronov antoi venäläismedialle perjantaina varsin tulikiven katkuisia kommentteja emoyhdistyksestään. Safronovin mukaan välejä ei käytännössä ole, eikä tiedonvälitys toimi osapuolien välillä.

KHL:n hallitus antoi perinteiselle suurseuralle toukokuun 25. päivänä 10 vuorokautta aikaa osoittaa, että sillä on taloudelliset edellytykset pelata vielä ensi kaudella.

Dinamon pressin mukaan seuran tilanne ratkeaa ensi viikon alussa (uutinen).