KalPan viime kauden sankareihin kuuluneen Matias Myttysen otteet ihastuttavat KHL-jäillä.

Vielä toissa kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla uutta nousua uralleen hakenut 27-vuotias hyökkääjä teki viime joulukuussa kahden vuoden jatkosopimuksen Kuopioon, mutta hieman yllättäväkin tarjous Kunlunista vei miehen Kiinaan kesällä.

Alku on ollut lupaava. Heti ensimmäisessä runkosarjan ottelussa kaksi maalia iskenyt suomalainen oli esimerkiksi eilen erittäin isossa roolissa, kun Kunlun haki tärkeän vierasvoiton Salavat Julajevista.

NHL:ssä legendan maineeseen noussutta Kunlunin päävalmentajaa Mike Keenania ei ole helppo miellyttää, mutta Myttynen tuntuu nousseen ”Iron Miken” suosioon otteillaan.

Keenan peluutti Myttystä sekä yli- että alivoimalla, minkä lisäksi hänet laitettiin jäälle ottelun viimeisellä minuutilla. Lopputuloksena Kunlun teki voittomaalin kolme sekuntia ennen loppua ja Myttynen nappasi osumaan kakkossyötön vahvan päätypelin ansiosta.

Myttysellä on neljästä ottelusta kasassa tehot 2+1 ja teholukema mukava +2. Peliaikaa on tullut keskimäärin reilut 16 minuuttia.