Urallaan kahdesti SM-kultaa napannut Tuomas Tarkki on päättänyt nostaa hokkarit naulaan.

Tarkki, 37, ilmoitti päätöksestään Instagram-tilinsä kautta.

– Tässä on tullut noin 30 vuotta puettua jääkiekkovarusteita päälle säännöllisesti. Viime perjantaina Kärppien ja Liigan välisessä Alumniottelussa pääsin pukemaan vielä kerran kärppäpaidan päälle ja luistelemaan jäälle Raksilan yleisön eteen. En pysty kuvittelemaan mieleenpainuvampaa tapaa pelata viimeistä peliä. Parasta oli se, että poikani Marius pääsi saattajaksi jäälle.

– Paljon on nähty ja koettu vuosien varrella. Hienointa on silti vuosien varrella tavatut joukkuekaverit, huoltajat, lääkärit, valmentajat ja kaikki muut ihmiset, joihin olen päässyt jääkiekon ansiosta tutustumaan.

– Nyt on aika pakata jääkiekkovarusteet kassiin ja on aika tehdä jotain muuta. Kiitoksia kaikille!!!, Tarkki kirjoitti.

Uransa molemmat SM-kullat Tarkki voitti Kärppien paidassa. Oululaisseuran lisäksi Tarkki pelasi SM-liigassa myös JYPin paidassa.

Viime kaudella Tarkki vieraili Tshekissä ja Tanskassa. Kausi lähti liikkeelle BK Mlada Boleslavista, josta hänet lainattiin Tshekin kakkossarjaan. Loppukaudesta Tarkki edusti Rungsted Seier Capitalia Tanskan pääsarjassa.

Uransa aikana Tarkki puki kertaalleen päällensä myös Leijonien paidan. Tämä tapahtui joulukuussa 2007 Venäjän EHT-turnauksessa.